Viceprim-ministrul Raluca Turcan și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, au ajuns la Botoșani

Viceprim-ministrul Raluca Turcan și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, au ajuns la Botoșani

Viceprim-ministru Raluca Turcan și ministrul fondurilor europene Marcel Boloș efectuează o vizită în județ pentru identificarea soluțiilor necesare deblocării proiectelor finanțate din fonduri europene, printre care și cele ce asigură dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare. Cei doi au ajuns la Botoșani la invitația senatorului Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.

Cu această ocazie, autorităților locale din județ le vor fi prezentate oportunitățile de finanțare a proiectelor de infrastructură de transport (posibilitatea de a transfera către autoritățile locale proiectele de infrastructura de transport, ca urmare a OUG 101/2020), dar și prezentarea Programului Operațional Regional 2021-2027.

Începând de la ora 9.00, la Prefectura județului a avut loc o întâlnire tehnică pe teme proiectelor finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare cu reprezentanții autorităților publice locale și ai companiilor care implementează proiecte de infrastructură, apă și apă uzată și de management a deșeurilor în județul Botoșani.

La ora 10.40 este programată o întâlnire a delegației MFE cu primarul Municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, pentru a discuta despre proiectele finanțate cu fonduri europene nerambursabile, pentru ca de la 11.20 delegația să viziteze Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) pentru a discuta cu Valeriu Iftime, președinte CCIA despre susținerea mediului de afaceri cu fonduri europene.

 De la ora 12.40 delegația are programată o vizită la Fundația Hand of Help, iar de la ora 15.20 o întâlnire de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale din județul Botoșani pentru a discuta despre finanțarea proiectelor de infrastructură de transport din fonduri europene (posibilitatea de a transfera către autoritățile locale proiectele de infrastructura de transport, ca urmare a OUG 101/2020), dar și pentru prezentarea Programului Operațional Regional 2021-2027

Tot astăzi, de la ora 18.00, delegația va vizita Casa Memorială Mihai Eminescu de la Ipotești și Lacul Mihai Eminescu.

 

Spune-ne opinia ta