Vești bune din Iași. După opt ore de intervenție chirurgicală, Radu Malancea este stabil

Vești bune din Iași. După opt ore de intervenție chirurgicală, Radu Malancea este stabil

Medicul Radu Malancea, fost manager al Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, este în stare stabilă. Operația pe cord deschis la care a fost supus luni, timp de opt ore, a fost un succes, transmit cadrele medicale ieșene.

Fiind preluat de o ambulanță și transportat spre Iași, în cursul zilei de duminică, medicul a intrat în operație luni, în jurul orei 9:00, procedura finalizându-se puțin după ora 17:00. Intervenția chirurgicală a fost coordonată de către doctorul Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu”.

Radu Malancea a fost diagnosticat cu disecție de aortă. Colegul său ieșean este pionier al utilizării Bio-Glue-ului în tratarea acestei afecțiuni.

„Operația a fost un succes, medicii sunt optimiști cu privire la evoluție. Următoarele ore sunt ilustrative, iar monitorizarea este una îndeaproape. A fost o operație de dificultate rară, fiind introdusă o proteză. Urmează recuperarea postoperatorie, doctorul Tinică se declară mulțumit. A fost o echipă numeroasă de medici care au intervenit”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică din Botoșani.

Disecția aortică este definită ca separarea straturilor peretelui aortic. Leziunile în stratul intimal determină propagarea disecției proximal sau distal secundar intrării sângelui în spațiul intimă-medie, fiind mai frecventă în rândul bărbaților.

Medicul botoșănean suferea de câțiva ani de anevrism, un factor cheie în apariția afecțiunii. El se prezentase la spital duminică dimineață cu mașina personală, deși acuza stare de rău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Zeci de noi cazuri COVID confirmate în județ. Incidențele de vineri

Vineri, 15 Ianuarie 2021
1294

Încă 64 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Coronavirus. 60 de noi infectări raportate în Botoșani. Incidențele de joi

Joi, 14 Ianuarie 2021
924

Încă 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).Trei unități administrativ-teritoriale ...

Iohannis, despre revenirea studenţilor la cursuri: Decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi (video)

Joi, 14 Ianuarie 2021
421

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.„Având în vedere că fiecare un...