Vânzătoarea unui magazin de la țară a crezut că-i preotul din satul vecin, dar era unul dintre liderii Bisericii Ortodoxe Române! FOTO

Vânzătoarea unui magazin de la țară a crezut că-i preotul din satul vecin, dar era unul dintre liderii Bisericii Ortodoxe Române! FOTO
O zi obișnuită în magazinul alimentar dintr-o micuţă localitate. Familia unui deținut - încarcerat pentru trei ani pentru că a condus tractorul prin comună fără permis, a primit o casă în dar din partea Mitropoliei Banatului.

S-a întâmplat în micuţa localitate Bărăteaz, sat din județul Timiș. Înainte de a-i da cheile soției deţinutului, Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, s-a oprit la magazinul din Bărăteaz pentru a cumpăra cele necesare pentru cămara casei respective: orez, făină, cârnați, mazăre, ulei, dar și ciocolată și dulciuri.

Îmbrăcat în straie preoțești, ÎPS Ioan nu a fost recunoscut de vânzătoare, aceasta crezând că-i preotul din satul vecin. Când a auzit că achiziționează produsele pentru familia năpăstuită, vânzătoarea de la magazin s-a oferit să suporte o treime din cheltuială, lucru care l-a marcat pe ÎPS Ioan.

Acesta a plecat la familia ajutată, dar s-a întors cu o surpriză către vânzătoarea din Bărăteaz. Acesta i-a adus o icoană pe care și el a primit-o în dar.

"Vreau să vă mulțumesc pentru gestul dumneavoastră, pentru că lumea este destul de rezervată când aude de deținuți. Dar să știți că acest om, pentru familia căruia am cumpărat casa de la Variaș, poartă vina că a condus un tractor și o mașină, prin sat, fără a avea permis", i-a spus vânzătoarei mitropolitul Banatului, a informat Sursadevest.




(Foto: sursadevest.to)


Mitropolitul Banatului: "Eu cred că, la ora actuală, sunt în libertate mult mai mulți oameni cu mult mai vinovați decât unii care sunt după gratii"

Capul familiei a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare, pentru că și-a ascultat șeful și a condus un tractor, fără a avea permis. În urma lui, cei patru copii minori și soția au rămas pe drumuri. Povestea lor l-a impresionat pe mitropolitul Banatului care a cumpărat o casă, a reparat-o, a dotat-o cu toate cele necesare, apoi a donat-o familiei năpăstuite. În ziua cea mare, cei patru copilași alături de mama lor au pășit în locul pe care în sfârșit îl pot numi "acasă".

Bucuria familiei care în sfârșit a scăpat de toate grijile de zi cu zi, dar mai ales a micuților care și-au ales fiecare câte un colțișor al lui, l-a copleșit pe Mitropolitul Ioan Selejan, căruia i-au dat lacrimile de fericire.

"Sunt foarte emoționat pentru că, preț de cîteva clipe am fost, și vreau să continui să fiu, tată pentru această familie. În general oamenii nu se prea apropie de familiile celor care sunt în detenție și pe care îi consideră a fi niște oameni cu totul și totul aparte. Or, cu toții greșim. Eu cred că, la ora actuală, sunt în libertate mult mai mulți oameni cu mult mai vinovați decât unii care sunt după gratii", a declarat Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, care alături de preoții din parohia Variaș, s-a îngrijit de toate.

Nu i-a oferit familiei doar un acoperiș deasupra capului, ci și cele necesare traiului de zi cu zi: abonament pentru aproape un an la pâine și lapte, lemne pentru iarnă, bani pentru rechizitele copiilor, găini și chiar cereale pentru păsările de curte. În zilele următoare va primi, prin grija preotului din sat, o capră, iar mitropolitul a promis o vacă de lapte și un purcel, care să fie tăiat de  Crăciun, atunci când familia se va reîntregi, pentru că tatăl micuților mai are câteva luni de stat după gratii, relatează Sursadevest.ro.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
10

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
148

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
46

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...