Un patiser roman din UK refuza sa angajeze britanici, pentru ca ''nu sunt suficient de muncitori''

Un patiser roman din UK refuza sa angajeze britanici, pentru ca ''nu sunt suficient de muncitori''

Un patiser roman a declarat ca nu vrea sa angajeze britanici pentru ca nu muncesc la fel de mult precum compatriotii sai. Fiecare dintre cei 16 angajati ai lui Ovidiu Sarpe de la "Pastisserie Romana" din Burnt Oak, suburbie aflata in nord-vestul Londrei, provine din Romania, relateaza publicatia Kentwood Post.

Barbatul, care a fugit din Romania in 1979, spune ca britanicii inventeaza scuze pentru a evita orele suplimentare si ca nu au nici aptitudinile, nici hotararea celor veniti din tara sa natala.

"Sunt disperati sa munceasca. Sar imediat la oportunitatea de a munci. Daca apar doua ore suplimentare, se ofera. Un englez ar putea spune in schimb 'da, dar nu duminica asta, cealalta'", si-a aparat patronul roman decizia de a angaja numai concetateni.

"Ei muncesc din greu pentru a trimite banii peste hotare. De aceea, vin aici. Muncesc din greu pentru a trimite banii acasa. De asemenea, este mai usor pentru ei sa comunice unul cu altul", a mai spus Ovidiu Sarpe.

Romanul a venit in Marea Britanie ca refugiat politic care fugea de regimul comunist al dictatorului Nicolae Ceausescu, dar spune ca a votat pentru Brexit, deoarece acolo unde traieste el britanicii au devenit o minoritate.

Burnt Oak este cunoscut sub numele de "Little Romania" datorita comunitatii imense de romani, iar localnicii au ajuns sa-i spuna "Bontoc", dupa modul in care numele este pronuntat de romani, scrie Kentwood Post.

Romanii i-au depasit pe irlandezi si au devenit a doua cea mai mare comunitate non-britanica din Marea Britanie dupa polonezi.

Ovidiu Sarpe spune ca nu-si permite sa-i pregateasca de la zero pe britanici: "Daca iau un patiser englez, trebuie sa fac un curs intensiv, probabil de una sau doua luni. Nu am timp sa-i pregatesc".

Patronul roman pretinde ca isi trateaza concetatenii mai bine decat in Romania si ca se vede cu ochiul liber ca sunt multumiti.

Romanul in varsta de 72 de ani, care este tata a sase copii, mai spune ca "daca saluti pe cineva in romaneste pe strada, cinci oameni isi vor intoarce capetele".

"Sunt mai multi romani decat britanici aici. Este vina guvernului britanic pentru ca a spus 'buna ziua, veniti'. Frontiera este mult prea deschisa", a opinat el.

El atrage atentia ca pentru romanii care vorbesc intre ei limba natala si urmaresc posturi TV romanesti este important sa se integreze.

Totusi, afirma el, "sper ca guvernul intelege ca Marea Britanie are nevoie de romani".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Pop, acuzații la adresa ministrului Educației cu privire la brambureala cu numărul de elevi dintr-o clasă

astăzi, 16:22
41

Fostul ministru al Educaţiei, senatorul Liviu Pop, îi reproşează actualului ministru Ecaterina Andronescu că dorește să revină la "legea lui Funeriu" în ceea ce prive...

Urmează minivacanța pentru bugetari: Șase zile libere!

astăzi, 15:15
272

Ministerul Muncii a anunțat că, în acest an, ziua de marți, 30 aprilie, este liberă pentru angajații din sectorul public, în urma deciziei adoptată de Guvern, întrucât mi...

Preţurile locuinţelor au ajuns la nivelul din 2010. Oraşul Botoşani e în topul scumpirilor

astăzi, 15:01
386

În primul trimestru al anului în curs, proprietăţile rezidenţiale s-au apreciat cu 0,8% faţă de ultimele trei luni din 2018, potrivit unui raport de piaţă realizat de Analize Imobil...