Un botoşănean obţine recunoaştere naţională: "Am avut foarte mari emoţii, nici după jumătate de oră nu-mi revenisem..."

Un botoşănean obţine recunoaştere naţională: "Am avut foarte mari emoţii, nici după jumătate de oră nu-mi revenisem..."

   Facebook Andreea Marin

Numele judeţului Botoşani apare, după mult timp, într-un context favorabil, suficient de bun cât să ne facă mândri pe toţi. Şi asta după ce, luni seară, un botoşănean a urcat pe scena Ateneului Român pentru a primi Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare.

Este vorba despre Petru Aboghioaie, inspector superior în asistenţa socială în cadrul Primăriei Ibăneşti.

"Am avut foarte mari emoţii, nici după jumătate de oră nu-mi revenisem. Acest premiu este maximum pe care îl poate obţine un asistent social şi mă bucur mult pentru el", susţine Petru Aboghioaie.

Premiul obţinut de asistentul social de la Ibăneşti a încununat o activitate susţinută în domeniul asistenţei comunitare, de ani de zile, însă Petru Aboghioaie spune că fără sprijinul colegilor din sistem nu ar fi putut face absolut nimic.

"Colaborarea cu doamna Felicia Mihai, cu doamna Lăcrămioara Radu şi cu ceilalţi colegi de la judeţ a însemnat foarte mult pentru activitatea noastră de la Primăria Ibăneşti", arată acesta.

Preşedintele Filialei Botoşani a Colegiului Asistenţilor Sociali din România, Felicia Mihai, vorbeşte despre devotamentul lui Petru Aboghioaie în acest domeniu, susţinând că până în ultima zi de activitate, înainte de pensie, asistentul social va fi la fel de implicat ca şi până acum.

"Mă bucur pentru succesul lui, pentru recunoaşterea meritelor sale, pentru activitatea desfăşurată în cei peste 10 ani de activitate în asistenţa socială comunitară, îl cunosc din perioada studenţiei lui când l-am avut student şi i-am supervizat activitatea de practică şi îi ştiu abilităţile şi potenţialul. Merită acest loc şi mă bucur pentru el. Mai mult, consider că acest premiu este un premiu pentru mulţi asistenţi sociali comunitari, din judeţ, care îşi desfăşoară activitatea cu devotament", afirmă Felicia Mihai.

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială s-a desfăşurat luni seara, la Ateneul Român, în sală fiind prezenţi peste 800 de asistenţi sociali şi personalităţi care au promovat şi sprijinit asistenţa socială din România. Evenimentul a fost prezentat de Andreea Marin.



(Foto Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială) 

 

Spune-ne opinia ta