Tu cu cine votezi dumincă? Unul din trei români și-ar vota șeful! Ca să scape de el

Tu cu cine votezi dumincă? Unul din trei români și-ar vota șeful! Ca să scape de el

Un sondaj realizat în urmă cu câteva zile arată o realitate surprinzătoare în România. Peste 34% dintre angajaţii români care au răspuns la întrebările din sondajul efectuat de platforma de recrutare BestJobs, în contextul alegerilor locale care bat la uşă, spun că românii şi-ar vota în primul rând  şeful, dacă acesta ar candida pentru funcţia de primar.

Principalele argumente ar fi, din punctul lor de vedere, că este un bun profesionist (23,2%) şi că este o opţiune mai bună decât orice candidat politic actual (9,6%).

În cazul unui astfel de scenariu, cei mai mulţi respondenţi (59,3%) afirmă, însă, că nu şi-ar vota şeful într-o funcţie publică sau l-ar vota doar ca să contribuie la plecarea lui din companie (6,2%).

Totodată, 3% cred că dacă şeful lor ar fi primar ar avea şanse să fie angajaţi la primărie, iar 4,4% consideră inclusiv că firma pentru care lucrează ar avea şanse să câştige contracte publice.

Indiferent de impactul în comunitate, 39% dintre angajaţii români nu cred că, odată ajuns primar, şeful lor ar fi lăsat să facă o treabă serioasă, reiese din sondajul BestJobs, citat de Adevarul.ro.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10-20 septembrie 2020, pe un eşantion de 1.405 utilizatori de internet din România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
122

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
87

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
80

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...