Trei cutremure în România, în ultimele 36 de ore

Trei cutremure în România, în ultimele 36 de ore

Un nou cutremur s-a produs astăzi, marți, în zona seismică Vrancea. Este al treilea cutremur înregistrat în România în utimele 36 de ore.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 13:43 și a avut magnitudinea de 2,5 grade. Seismul a avut loc la o adâncime de 42 km, în județul Vrancea.

În ultimele 36 de ore au mai avut loc încă alte 2 cutremure. Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter a avut loc în această dimineaţă, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a produs la 4:32, în județul Buzău, la adâncimea de 170 kilometri.

Acesta este al treilea în ultimele 36 de ore și al doilea cutremur de peste 3 pe scara Richter. Luni, a avut loc un alt seism de 3,1 pe Richter, la ora 6 şi 40 de minute în zona seismică Vrancea.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km E de Brasov, 93km N de Ploiesti, 99km S de Bacau, 129km V de Galati, 131km NV de Braila, 147km N de Bucuresti, 157km NE de Pitesti, 178km E de Sibiu, 182km SV de Iasi, 212km N de Ruse.

În acest an, cel mai puternic cutremur din România a avut magnitudinea de 4,5 pe scara Richter şi s-a produs în judeţul Buzău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
94

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...