Trei botosanence vor sustine examen pentru obtinerea atestatului de vanator!

Trei botosanence vor sustine examen pentru obtinerea atestatului de vanator!
Se apropie examenul pentru atestatul de vanator! Inscrierile deja s-au facut, iar candidatii isi completeaza dosarele, pregatindu-se pentru proba scrisa, pe care urmeaza s-o sustina la data de 11 octombrie.

Numarul celor care doresc sa obtina un carnet de vanator la Botosani este aproximativ la fel cu cel inregistrat anul trecut la Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi. Anual, asociatia isi sporeste randurile nu doar cu persoane din Botosani, ci si din alte judete. „Examenul urmeaza sa aiba loc pe data de 11 octombrie. Avem inscrisi 90 de candidati, dintre care 15 din alte judete, respectiv Neamt, Suceava si Iasi.

Printre candidati sint inscrise si trei femei din municipiul Botosani”, a declarat inginerul din cadrul AJVPS Botosani, Cosmin Humelnicu. Pentru a participa la examen, candidatii trebuie sa aiba efectuat un an de stagiatura, in cadrul caruia sunt obligati sa participe minimum cinci zile ca gonaci la vanatoare colectiva si cinci zile la activitati gospodaresti in cadrul Asociatiei.

Pe langa asta, participa la o tragere la poligon, trebuie sa completeze o fisa medicala, cazier, sa aiba recomandarea grupei, doua recomandari de la doi vanatori mai vechi de 5 ani si o declaratie ca nu au facut acte de braconaj. Pentru a reusi examenul trebuie sa raspunda la minimum 20 de intrebari dintre cele 30, cate contine testul. La ora actuala, in Botosani activeaza 500 vanatori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
148

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
235

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
101

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...