Trăim vremuri istorice în evoluția planetei! Octombrie 2019 a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată!

Trăim vremuri istorice în evoluția planetei! Octombrie 2019 a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată!

Luna trecută a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată, potrivit datelor publicate, marţi, de către Serviciul de monitorizare a schimbărilor climatice din Uniunea Europeană, transmite AFP.

La nivel global, temperaturile au fost cu 0.69 grade Celsius mai ridicate decât normalul pentru luna octombrie între anii 1981 şi 2010. În plus, octombrie 2019 a fost cu 0.01 grade Celsius mai caldă decât luna octombrie a anului 2015.

De asemenea, recorduri de temperaturi au fost doborâte şi în septembrie, iar iulie a fost cea mai fierbinte lună de când se fac măsurătorile de temperaturi, informează AFP.

„Din cauza creşterii continue a emisiilor de gaze şi a impactului asupra temperaturilor globale, recordurile vor continua să fie depăşite în viitor”, a spus Jean-Noel Thepaut, directorul institutului pentru schimbări climatice Copernicus.

Datele cercetătorilor arată că temperaturile au fost peste medie în aproape toată Europa, luna trecută, acestea fiind „semnificativ” de ridicate şi în anumite părţi ale regiunilor polare, zonele estice ale Statelor Unite şi ale Canadei, Orientul Mijlociu, dar şi majoritatea Africii de Nord şi a Rusiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
35

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
161

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
67

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...