Tiprigan: "La ora 12.00, la miting, vom vedea care profesori au intrat la ore si care nu"

Tiprigan: "La ora 12.00, la miting, vom vedea care profesori au intrat la ore si care nu"
Scoli in care elevii au intrat la ore incepand cu ora 8.00, altele in care deciziile de reluare a cursurilor sau de continuare a protestelor se iau abia la ora 10.00! Unele cadre didactice au incredere in adresele emise ieri de Primarie, altele sunt dispuse sa mearga din nou la miting, in fata Prefecturii, pana cand banii promisi vor fi virati integral pe carduri.

"Din discutiile pe care le-am avut cu o parte din colegii din scoli, marea lor majoritate au reluat astazi activitatea", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI.

Cu toate acestea, in multe unitati scolare profesorii se afla in discutii si la aceasta ora. Astfel, daca la Scoala 7 elevii erau la ore in aceasta dimineata, la Scoala 12, Scoala 6 sedintele erau inca in toi, pentru a se stabili daca se renunta la actiunile de protest.

"Sa nu credeti ca oamenii pleaca asa. Noi nu ne lasam pacaliti, pentru ca am tras-o acuma foarte bine. Oamenii se duc la ore si isi fac datoria, stim ca in iunie nu mai sunt bani si atunci ii somam sa aduca in mai, sa avem deja transferat din trimestrul IV sumele pentru lunile iunie, iulie si august, daca nu pe 20 ale lunii mai vom declansa greva generala, ca pana atunci noi vom fi in legalitate, nu vom mai numi protest, va fi greva generala. Domnule ministru, solutiile pentru iesirea din acest protest la nivelul municipiului Botosani au gasit-o autoritatile locale. Dumneavoastra veti avea timpul necesar sa gasiti solutiile, in regim de urgenta, ca sa se achite salariile pentru lunile iunie, iulie si august. Daca doriti sa aratati ca tineti la invatamant, la oamenii scolii si nu vreti sa se repete protestul din luna mai 2011", a declarat Maria Tiprigan marti, la finalul protestului din Piata Revolutiei.
 
Conform liderului SIP Botosani, miercuri, la ora 12.00, profesorii se vor intalni din nou in fata Prefecturii. "La ora 12.00, la miting, vom vedea care profesori au intrat la ore si care nu. Unii spuneau inca de ieri ca nu vor intra la ore pana nu isi primesc banii pe carduri. Am transmis o adresa in scoli si am cerut directorilor si contabililor sa intocmeasca statele de plata, pentru plata avansului 100%", a precizat in aceasta dimineata Maria Tiprigan.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
1

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
56

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
134

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...