Ţigări de contrabandă în valoare de 38.000 de lei descoperite într-o locuinţă de pe malul Prutului

Ţigări de contrabandă în valoare de 38.000 de lei descoperite într-o locuinţă de pe malul Prutului

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit, în anexa unui imobil din zona de frontieră, 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 38.000 de lei pe care un bărbat şi un tânăr le-au depozitat ilegal.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcţia localităţii de frontieră Bădiuţi, judeţul Botoşani, două persoane, care încărcau colete voluminoase într-un atelaj hipo, ce ulterior s-a îndreptat spre localitate.

Poliţiştii de frontieră au procedat la monitorizarea atelajului, iar la scurt timp au identificat un tânăr de 17 ani, care a declarat, în prezenţa tutorelui, că a transportat la o locuinţă din Bobuleşti câteva colete, fără să ştie ce anume conţin.

Poliţiştii de frontieră au identificat locuinţa, a cărui proprietar este un cetăţean român, în vârstă de 61 de ani. În urma autorizării procurorului de caz, a fost efectuată percheziţia locuinţei, şi, într-o anexă, au fost descoperite opt colete cu ţigarete.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 80.000 de ţigarete (4.000 de pachete cu ţigări), în valoare de 37.976 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

“În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi efectuează cercetări în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, au explicat polițiștiid e frontieră de la Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
273

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5299

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
207

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...