Ţepe fără frică, în plină zi: botoşăneni păcăliţi cu sute de lei pentru potenţiale apariţii în reclame!

"Păi cum să nu aibă spaniolii o părere atât de proastă despre români dacă facem aşa ceva? Pur şi simplu au avut o atitudine atât de agresivă şi de infatuată şi mi-au spus că oricâte plângeri le vom face, ei tot acolo vor sta". Este mărturia unei botoşănence care marţi a fost păcălită de nişte indivizi care au pus-o să plătească o grămadă de bani pentru nimic.

Ţepe fără frică, în plină zi: botoşăneni păcăliţi cu sute de lei pentru potenţiale apariţii în reclame!

De luni de zile, câţiva indivizi acostează botoşăneni în zona Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din municipiul Botoşani, promiţându-le că în schimbul unei sume "modice", de 100 de lei, vor face parte dintr-un portofoliu de clienţi ce vor avea şanse de a face reclame la diverse produse- fie cosmetice, fie îmbrăcăminte sau încălţăminte.

Persoanele sunt ameţite cu potenţiale câştiguri şi, cu o elocinţă imbatabilă, respectivii îi conduc într-un birou unde semnează nişte convenţii şi contracte de reprezentare. În două zile, indivizii au făcut două "victime"- două botoşănence care au pierdut sume importante de bani.

Primul caz: Carmen A., din municipiul Botoşani, care trecea luni pe lângă Direcţia de Taxe şi Impozite Locale şi a fost "agăţată", spunându-i-se că, în schimbul sumei de 100 de lei, va semna o convenţie în urma căreia va fi solicitată pentru a apărea în reclame şi prezentări de produse cosmetice.

"Nu ştiu ce am avut în cap, dar am acceptat, deşi auzisem că e vorba de păcăleală. Mi-au luat o sută de lei, am semnat o convenţie iar când am ajuns acasă, i-am povestit băiatului meu. Mi-am dat seama imediat că am făcut o greşeală şi m-am întors cu băiatul la locul respectiv, însă băieţii nu mai erau aşa drăguţi. M-au dus sus, la domnişoara care spune că e directorul firmei şi mi-au spus că acea convenţie se poate rezilia doar dacă vor ei şi numai după 30 de zile. Mi-au dictat o cerere, neadresată nimănui, şi mi-au spus că voi fi contactată să mi se dea un răspuns. Azi (marţi, n.r.) m-am dus iar cu băiatul, domnişoara director i-a chemat pe băieţii de jos, au închis uşa, moment în care eu le-am spus că dacă fac sechestrare de persoane, sun la 112. Şi chiar aşa am făcut. Au venit poliţiştii locali şi mi-au spus că sunt multe cazuri ca al meu. Ceea ce mă irită foarte tare este faptul că sunt atâtea victime ale înşelăciunilor şi nimeni nu face nimic, aşa că eu mă gândesc că poate beneficiază de protecţie", povesteşte Carmen A.

Al doilea caz, scenariu asemănător. O botoşăneancă ce lucrează în Spania de 15 ani, care se plimba cu fiul şi cu nepoata marţi prin centrul oraşului. Au fost acostaţi toţi trei şi li s-a promis câte în lună şi în stele.

"Mai întâi mi-au spus să plătesc 300 de lei pentru cele trei convenţii şi că băiatul meu va fi implicat într-o reclamă la adidaşi. Am crezut, pentru că cine nu şi-ar dori să câştige un bănuţ? Mai ales că băiatul e tânăr. Nu-mi mergea internetul, că mă interesam imediat cine-i firma asta, Old Canary House, mai ales că ne spuseseră că au filială şi în Madrid, unde trăim noi, într-un cartier pe care îl cunoaştem foarte bine. Apoi mi-au mai cerut nişte bani pentru nu ştiu ce alt contract de reprezentare, în total am pierdut 400 de euro. Când am ajuns la un spot de internet şi am dat căutare după numele firmei, m-am îngrozit. M-am dus înapoi să cer rezilierea contractului, dar o domniţă care s-a prezentat drept director executiv a ţipat la mine că nu se poate, că e contract. A fost goaznic, ba m-au făcut mincinoasă, că nu mi-ar fi promis ei nimic. Când i-am spus că o să le fac plângere la Poliţie, domnişoara mi-a spus că n-am decât, că au mai fost şi alte plângeri şi că oricâte ar fi în continuare, ea tot pe scaunul de director va sta", spune Elena.

"Băiatul meu a umblat luni de zile după un loc de muncă în Spania, toţi l-au refuzat când auzeau că e român. Şi cum să ne mai mirăm de părerea proastă a spaniolilor despre noi, dacă noi şi în ţară facem aşa ceva? O să depun plângere la Poliţie, am înţeles că ar fi încă 13 plângeri pe tema asta", încheie Elena.

Ambele botoşănence au punctat în privinţa manipulării de care dau dovadă persoanele care acostează oamenii pe stradă, afirmând că au fost păcălite în ciuda experienţei de viaţă.

"Nu mi s-a întâmplat niciodată să nu citesc un contract până la capăt, dar mi s-a întâmplat cu ei. Vorbesc şi te domină în aşa fel încât te reduce la tăcere, nu mai ai reacţie", povesteşte Carmen A.

În cazul în care plângerile depuse de botoşănenii păcăliţi ar intra în circuitul poliţiştilor, indivizii ar putea fi cercetat pentru înşelăciune în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
5

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
16

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
33

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...