Televiziunea CNN a inclus Munții Apuseni în topul celor mai frumoase 17 destinații turistice din Europa!

Televiziunea CNN a inclus Munții Apuseni în topul celor mai frumoase 17 destinații turistice din Europa!

CNN a inclus Munţii Apuseni pe lista celor 17 destinaţii care definesc cel mai bine Europa. Apusenii ocupă locul al treilea, după Picos de Europa, primul parc naţional din Spania şi Insulele Lofoten din Norvegia.

”The Grand Tour” reprezintă un drept de liberă trecere pentru cei bogaţi, la finalul secolului al XVIII-lea şi la începutul secolului următor, fiind incluse pe listă tot ce avea mai bun Europa de oferit, informează CNN. 

"Parte din Carpaţii Occidentali din Transilvania, Apusenii sunt ideali pentru vacanţe de vară, cu temperaturi răcoroase şi trasee neaglomerate, cu pajişti antice, păduri virgine şi piscuri calcaroase."

Articolul descrie şi depresiunea Crişului Repede şi comuna Vadu Crişului. ”Urşi bruni şi lupi pot fi observaţi pe aceste dealuri, deşi este nevoie de răbdare şi ochi ageri ca să-i zăreşti. Căţărătorii pot încerca mai multe trasee Via Ferrata, amenajate pe malul râului, la sud de satul Vadu Crişului”.

Printre destinaţiile turistice pe care nu trebuie să le rataţi atunci când faceţi un tur al Apusenilor se numără: Cascada Pişoaia, o încântătoare cădere de apă de circa 18 metri care se află într-un cadru natural superb; Dealul cu Melci, o formaţiune stâncoasă în care se găsesc cochilii ale melcilor care au trăit acum milioane de ani; Cascada Vârciorog; Peştera Poarta lui Ionele, Peştera Scărişoara, Peştera Urşilor şi Peştera Meziad. În zilele noastre, cu zboruri de avion ieftine, linii de cale ferată de mare viteză şi destinaţii mai puţin cunoscute, sunt multe căi moderne ca fiecare turist să aibă parte de o călătorie spectaculoasă.

Printre cele mai frumoase destinaţii turistice din Europa, CNN a mai inclus peninsula Dingle (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Efes,(Turcia), Pompei,(Italia), Bruges (Belgia), Ephesus (Turcia), Plovdiv (Bulgaria), Avignon (Franţa), Atena (Grecia), Salzburg (Austria), HenneStrand (Danemarca), Dusseldorf (Germania), Groningen (Olanda), Parcul National Cairngorms (Scoţia), Munţii Picos de Europa (Spania), Insulele Lofoten din Norvegia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
17

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
295

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
172

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...