Tânăr din Botoșani, revoltat pe un agent care i-a lipit amenda pe ușă. Poliția Locală: "Ne întâlnim în instanță"

Tânăr din Botoșani, revoltat pe un agent care i-a lipit amenda pe ușă. Poliția Locală: "Ne întâlnim în instanță"

Un tânăr din Botoșani s-a revoltat pe o rețea de socializare, după ce un polițist local l-a amendat pentru parcarea necorespunzătoare a autovehicului și i-a lipit amenda pe ușa de intrare a apartamentului. 

S-a întâmplat joi, după-amiază, după ce Mihai Vasilică, angajat al Poliției Locale Botoșani, l-a sancționat pe George Hobjilă, student la Facultatea de Mecanică din Iași, pentru oprire neregulamentară. Tânărul a relatat pe Facebook incidentul, revoltat de o serie de gesturi pe care le-ar fi făcut polițistul.

"Stimabile politist local "superior" VASILICA MIHAI, cand ai lipt pe uşă amenda eram 2 persoane acasa, trebuia doar sa suni la interfon. Stimabile politist local "superior" VASILICA MIHAI, data viitoare cand cineva cere completarea menţiunilor nu mai scrie de capul tău şi mai şi începi cu de la tine putere "recunoaşte fapta" şi "afirmă". Stimabile politist local "superior" VASILICA MIHAI, tu trebuie să scrii obiecţiile amendatului chiar dacă nu-ţi convin şi nu pui tu din burta ta cuvinte. Stimabile politist local "superior" VASILICA MIHAI, având o funcţie publică nu trebuie să fii arogant şi nesimţit din cauza "puterii" pe care ţi-o dă funcţia. Stimabile "politist local superior" VASILICA MIHAI, nu scrii nemerniceşte şi mincinos că s-ar fi refuzat primirea procesului verbal (eu nu l-am refuzat, am cerut doar să treci obiecţiunile mele). Stimabile politist local "superior" VASILICA MIHAI, nu se pleacă rânjind arogant şi proferând expresii de ameninţare menționând ca tot eu as fi nesimtit. Şi nu în ultimul rând, stimabile politist local "superior" VASILICA MIHAI, cât timp mi-ai dat mie amenda de oprire neregulamentara, MAŞINA PE CARE O CONDUCEAI ERA ŞI EA OPRITĂ NEREGULAMENTAR", a scris tânărul de 20 de ani, alături de o fotografie a procesului verbal, într-o postare care a început să capete ecou imediat după publicare.

Tatăl celui sancționat astfel susține aceeași idee: "Nesimţire mare în Poliţia Locală Botoşani, au văzut un puşti la volan şi hai să se spargă localii în figuri... Aşa-i când nişte paznici se joacă de-a poliţiştii rutieri...Eu pot confirma că erau 2 persoane acasă când s-a lipit pe uşă amenda...", a scris Ady Hobjilă pe aceeași rețea de socializare.

Directorul executiv al Poliției Locale din Botoșani a răspuns cu privire la această situație.

"În momentul în care un contravenient primește o sanțiune, are posibilitatea să intre în posesia procesului verbal sau să refuze să primească procesul verbal. Procedurile legale spun că, dacă acesta se sustrage de la semnarea procesului, unul dintre cele patru exemplare îi este dus la domiciliu, pentru a lua la cunoștință. Iar pe acel proces apar și martori la fapta pe care a săvârșit-o. Când contravenientul merge la Taxe și Impozite, poate spune că nici nu știa despre acea sancțiune. Și, atunci, se merge la domiciliu și se lipește amenda pe ușă. Este o procedură stabilită prin legile în vigoare ale României. Așa se face și când sancțiunea se aplică în urma fotografierii vinovatului, în timp ce comite contravenția. Niciun conducător auto nu va veni la mașina lui când vede un polițist local lângă ea, știind abaterea. Prin urmare, așa se face. Iar conform articolului 7, din Legea 155/2010 atribuie Poliției Locale competențe în ceea ce privește oprirea, parcarea, staționarea autovehiculelor pe raza de competență. 

El, având afișat acel proces verbal, se duce la Judecătoria Botoșani și contestă și ne întâlnim în instanță. Și atunci, cum unul din noi, ori noi, ori contravenientul, poate fi subiectiv, judecătorul, având legislația și competențele Poliției Locale, și ce a făcut contravenientul, ne va judeca. Și dacă noi am greșit, se iau niște măsuri, iar acel agent va avea, evident, de suferit. Iar dacă el a greșit, e bun de plată", a declarat Ioan Onuțu, director executiv al Poliției Locale Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
9

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
42

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
175

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...