Tabuleac: Cand vine vorba de Botosani, Guvernul este si chior si mut si surd

Tabuleac: Cand vine vorba de Botosani, Guvernul este si chior si mut si surd

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean  

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, s-a aratat vadit deranjat de faptul ca Botosaniul a fost uitat in strategia de dezvoltare a Guvernului. Desi fondurile provin in mare parte de la Uniunea Europeana, iar una dintre dorintele Uniunii Europene este aceea de a se investi in Romania pentru a se recupera decalajele dintre localitati, Guvernul a nominalizat 20 de localitati, printre care se numara cele mai dezvoltate municipii din Romania. Prin urmare, decalajele vor creste, iar localitatile bogate vor deveni si mai bogate, Botosaniul fiind dat uitarii, ca de obicei.

Initial, prin hotararea 998, din 27 august 2008, Guvernul a identificat sapte localitati pe care le-a denumit poli nationali de crestere, localitati care in Romania se comporta deja ca niste poli de dezvoltare, pentru ca au un nivel de dezvoltare mai mare decat alte localitati ale Romaniei. Dupa care, Guvernul, nu stiu ce presiuni au fost acolo la Bucuresti, a venit si a adus o completare la aceasta hotarare si a mai infiintat inca 13 poli carora le-a spus de dezvoltare, a mentionat Mihai Tabuleac.

Presedintele Consiliului Judetean solicita Guvernului sa mai faca o modificare, prin care sa fie inclus si municipiul Botosani.

Noi intelegem ca Uniunea Europeana aloca bani Romaniei si nicidecum Guvernului Tariceanu. In acest fel, nu vom obtine altceva decat o crestere a decalajului dintre comunitatile Romaniei, si anume: cei care deja sunt mai bogati vor deveni si mai bogati,iar cei care sunt saraci vor deveni si mai saraci. Protestez impotriva acestui mod de a pune problema. Nimeni nu ne-a intrebat pe noi. Aceste decizii s-au luat de catre Guvern cu usile inchise, a mai adaugat seful Consiliului Judetean Botosani.

Cele 20 de localitati care vor primi fonduri consistente in urmatoarea perioada sunt: Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti, Timisoara, Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Deva, Galati, Oradea, Pitesti, Rimnicu-Vilcea, Satu-Mare, Sibiu, Suceava si Tirgu Mures.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
67

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
78

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
70

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...