Sute de milioane lei vechi arse din neglijenta

Sute de milioane lei vechi arse din neglijenta
Una dintre frecventele cauze de izbucnire a incendiului a prezentat-o in judetul Botosani jocul cu focul, dupa cum prezinta si statisticile. Joaca unor copii s-a transformat de multe ori in incendii devastatoare, soldate chiar si cu victime omenesti, si asta pentru ca jucaria a fost fie cutia de chibrituri, fie bricheta.

Din cele aproape 270 de incendii produse pe teritoriul judetului, de la inceputul anului si pana in prezent, 31 au izbucnit ca urmare a jocului cu focul, majoritatea fiind in mediul rural, la furaje. Pagubele aduse de aceste jocuri depasesc 300 de milioane lei vechi.

Un lucru imbucurator este faptul ca numarul incendiilor produse din aceasta cauza a semnalat o scadere de la an la an, lucru care se datoreaza activitatilor desfasurate de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Nicolae Iorga Botosani, pentru educarea copiilor in spiritul cunoasterii si mai ales al respectarii cu strictete a unor reguli referitoare la prevenirea incendiilor.

Astfel, numarul incendiilor cauzate de jocul cu focul a scazut in 2007, de la 55 de incendii la 41 si la 31 in 2008.

Copiii trebuie sa cunoasca rolul focului in viata omului si sa inteleaga efectele utilizarii incorecte al acestuia, motiv pentru care adultii in grija carora se afla acestia. fie ca este vorba de parinti, bunici, bone sau educatori sunt obligati, chiar si de legislatia in domeniu, sa ia toate masurile pentru prevenirea jocului copiilor cu focul in conditii si in locuri in care se pot produce incendii, a mentionat Dorina Lupu, subofiter cu relatii publice in cadrul ISU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
92

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
29

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
219

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...