Sute de milioane lei vechi arse din neglijenta

Sute de milioane lei vechi arse din neglijenta
Una dintre frecventele cauze de izbucnire a incendiului a prezentat-o in judetul Botosani jocul cu focul, dupa cum prezinta si statisticile. Joaca unor copii s-a transformat de multe ori in incendii devastatoare, soldate chiar si cu victime omenesti, si asta pentru ca jucaria a fost fie cutia de chibrituri, fie bricheta.

Din cele aproape 270 de incendii produse pe teritoriul judetului, de la inceputul anului si pana in prezent, 31 au izbucnit ca urmare a jocului cu focul, majoritatea fiind in mediul rural, la furaje. Pagubele aduse de aceste jocuri depasesc 300 de milioane lei vechi.

Un lucru imbucurator este faptul ca numarul incendiilor produse din aceasta cauza a semnalat o scadere de la an la an, lucru care se datoreaza activitatilor desfasurate de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Nicolae Iorga Botosani, pentru educarea copiilor in spiritul cunoasterii si mai ales al respectarii cu strictete a unor reguli referitoare la prevenirea incendiilor.

Astfel, numarul incendiilor cauzate de jocul cu focul a scazut in 2007, de la 55 de incendii la 41 si la 31 in 2008.

Copiii trebuie sa cunoasca rolul focului in viata omului si sa inteleaga efectele utilizarii incorecte al acestuia, motiv pentru care adultii in grija carora se afla acestia. fie ca este vorba de parinti, bunici, bone sau educatori sunt obligati, chiar si de legislatia in domeniu, sa ia toate masurile pentru prevenirea jocului copiilor cu focul in conditii si in locuri in care se pot produce incendii, a mentionat Dorina Lupu, subofiter cu relatii publice in cadrul ISU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mihaela Huncă: „Am votat în Camera Deputaților pentru dublarea alocației pentru copii. Guvernul nu mai poate amâna hotărârea Parlamentului. Copiii și familiile românilor au nevoie de bani acum, mai mult decât oricând! ”

astăzi, 09:44
23

Veste bună pentru copiii și părinții din România! Dublarea alocaţiilor, trebuie să intre în linie dreaptă după ce Parlamentul a respins amânarea introdusă de Guvern.De d...

Se caută un nou director la o instituție de sănătate din Botoșani

astăzi, 09:15
87

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a scos la concurs postul de director general la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani.Termenul limită pentru depunerea dosareor de &i...

La apariția unui caz de coronavirus într-un hotel sau restaurant, se închid doar secţiunile afectate

astăzi, 09:09
98

În cazul apariţiei de cazuri de infectare cu noul coronavirus într-un hotel sau restaurant, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci...