Suceava a intrat de astăzi în scenariul galben. Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

Suceava a intrat de astăzi în scenariul galben. Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

Incidența cazurilor de Covid-19, de sub 3 la mia de locuitori, înregistrată în municipiul Suceava în ultimele 14 zile, a permis Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să treacă orașul din scenariul roșu în cel galben, începând cu data de 15 decembrie, ora 00.00, informează monitorulsv.ro.

În aceeași situație se află și comuna Ipotești.

Trecerea în scenariu galben permite organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul teatrului, cinematografelor și restaurantelor la interior la 30% din capacitatea maximă. Intervalul orar în care restaurantele pot funcționa este 06:00-23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

La 30% din capacitate și în același interval orar pot funcționa și restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum și sălile de jocuri de noroc. Barurile, cluburile şi discotecile rămân închise. De asemenea, se păstrează restricţiile de circulaţie după ora 23.00, fiind nevoie de declaraţie pentru a se circula pe timpul nopţii.

În privința programului de funcționare, trebuie însă avută în vedere și HG 935/2020, conform căreia în această perioadă programul operatorilor economici cu publicul e limitat până la ora 21:00. Prin urmare, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00.

Prin excepție de la aceste prevederi, în intervalul orar 21.00-5.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Tot prin excepție, farmaciile, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Mai precizăm că CJSU a hotărât, luni, ca tot din data de 15 decembrie orașul Gura Humorului să fie în scenariul roșu pentru o perioadă de 14 zile, și începând cu data de 16 decembrie, și comuna Bălăceana. În aceste localități incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1000 locuitori.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
121

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
84

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
79

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...