Sorescu, somat sa il demita pe Oprisanu!

Sorescu, somat sa il demita pe Oprisanu!

 Pedelistii vor capul lui Oprisanu!  

Dan Humelnicu, candidat pentru Senat, Colegiul Botosani, ii solicita prefectului Gheorghe Sorescu sa isi faca datoria de reprezentant al Guvernului in teritoriu si sa ia atitudine vizavi de functionarii publici care isi fac imagine si campanie electorala folosindu-se de functia detinuta.

Ii cer domnului Sorescu demiterea tuturor functionarilor publici care, profitand de functia publica, au intrat deja in campanie electorala. Sunt incalcate atat legea, cat si statutul functionarilor publici. Practic, aceste institutii sunt tarate in campanie electorala, a declarat Dan Humelnicu.

Cel vizat de Humelnicu este directorul Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, Gabriel Oprisanu.

Legea este valabila si pentru el, ca este functionar public. Deja isi face o campanie fatisa. Legal, domnul prefect are toate parghiile pentru a pune capat acestor ilegalitati, a mai adaugat Dan Humelnicu.

Gabriel Oprisanu nu se lasa mai prejos, si ii transmite consilierului Humelnicu ca Legea 188 din 1999 precizeaza ca este incompatibil ca functionarul public care detine o functie aleasa sau numita in cadrul unei formatiuni politice, ceea ce nu e cazul la el, sa exercite in timpul serviciului promovarea unui partid politic.

Singurul lucru pe care il promovez in timpul serviciului este interesul cu privire la sanatatea botosanenilor. E surprinzator pentru mine ca cineva care are studii juridice sa se acopere de ridicol cu asemenea declaratii. Ii propun domnului avocat Humelnicu sa tratam problemele cu seriozitate, asa cum asteapta cetatenii de la clasa politica, si sa nu continuam traditia nefasta de balacareala, care nu ajuta nimanui, a subliniat Gabriel Oprisanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rezultatele ultimilor ani de guvernare: diferența dintre veniturile mici și cele mari, cea mai mare din Uniunea Europeană! Decalajul a crescut de 6 ori!

astăzi, 09:37
9

Diferența dintre veniturile mari și cele mai mici a ajuns în România să fie cea mai mare din toată Uniunea Europeană.Românii înregistrează cele mai mari decalaje din...

La Psihiatrie, după ce a băut o sticlă cu clor!

astăzi, 08:58
84

Un bărbat a ajuns la spital după ce a spus că a băut un litru jumatate de suc amestecat cu clor. Incidentul a avut loc sâmbătă, în Dorohoi, unde tânărul de 30 de ani, a avut u...

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe după ce au fost atacaţi de animalele din curtea casei!

astăzi, 08:28
142

Trei botoşăneni au ajuns la Urgenţe cu răni grave după ce au fostatacaţi de propriile animale, din bătătură.Doi dintre aceştia,de 43 şi 56 de ani, au ajuns la spital din cauza porcilor...