Șoferii din România optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Șoferii din România optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Șoferii români par să renunțe, treptat, la achiziționarea de mașini second-hand. Potrivit celui mai recent raport al DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor), înmatriculările de autoturisme utilizate au scăzut considerabil în primele trei luni ale anului, față de aceeași perioadă din 2018.

Numărul de mașini second-hand înmatriculate în perioada ianuarie-martie 2019 a fost de 110.308 unități, în scădere cu 8,57% față de aceeași perioadă din 2018.

În ceea ce privește strict luna martie a acestui an, au fost înmatriculate în România 37.375 de autoturisme utilizate, în scădere cu 10% față de martie 2018.

Cât despre mașinile noi, lucrurile stau exact invers. Potrivit cifrelor publicate de DRPCIV, românii au început să acorde mai multă atenție acestui segment al pieței auto. 9.813 mașini noi au fost înmatriculate luna trecută la noi în țară, cu 20,82% mai mult decât în martie 2018.

Cumulând vânzările din primele trei luni ale anului, procentajul este și mai mare. 35.836 de autoturisme noi au fost înmatriculate în România în perioada ianuarie-martie 2019, în creștere cu 25,11% față de același interval din 2018.

Ținând cont de faptul că în curând debutează Programul Rabla 2019, este de așteptat ca numărul mașinilor noi de pe șoselele României să crească în continuare.

Tendința de înnoire a parcului auto este promițătoare, dar statisticile actuale sugerează că „lupta' nu se va încheia prea curând. În momentul de față, jumătate dintre mașinile înmatriculate în România au o vechime mai mare de 15 ani, iar numărul acestora a crescut în ultimii doi ani, de când a fost desființat timbrul de mediu.

auto-bild.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
14

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
58

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
20

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...