Sindicalistii din invatamant acuza trocul politic de la varful Guvernului

Sindicalistii din invatamant acuza trocul politic de la varful Guvernului
Federatia Educatiei Nationale da un ultimatum de 7 zile presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru a pune pe ordinea de zi proiectul de lege care prevede majorarea cu circa 50% a salariilor personalului din invatamant, relateaza Amosnews.

 

„Il asigur pe domnul Bogdan Olteanu ca nu o sa mai reuseasca sa prinda un loc de parlamentar daca nu va da curs cererii noastre. Profesorii romani vor sti exact cine le tradeaza interesele si cine nu iubeste scoala. De asemenea, il invit pe presedintele Camerei Deputatilor sa incerce sa traiasca, daca poate, o luna din salariul de 720 de lei, atat cat primeste un profesor debutant in invatamant", a declarat Catalin Croitoru, presedintele FEN.

 

Totodata, Federatia Educatiei Nationale solicita parlamentarilor PSD care au promovat proiectul de lege privind majorarea cu 50% a salariilor din invatamant sa-si prezinte public opiniile fata de decizia lui Mircea Geoana de a fi de acord cu o majorare de doar 9%, si aceasta amanata pentru 1 noiembrie fata de prevederea Ordonantei 15/2008 de majorare de la 1 octombrie. „Intalnirea de aseara mi-a lasat impresia ca, inca odata, personalul din invatamant a fost tradat si folosit ca masa de manevra pentru un troc politic.

 

Sper ca proiectul de lege care asigura majorarea salariilor cu 50% sa ajunga totusi pe ordinea de zi pentru a vedea exact cine voteaza pentru un invatamant performant si cine pentru unul mediocru. Daca nu vor sustine in Parlament majorarea de 50%, PSD si domnul Geoana vor compromite viitorul copiilor nostri pentru iluzia ca vor atrage voturile pensionarilor. Mircea Geoana se face ca nu intelege ca fara o investitie reala in resursa umana nu putem sa cerem calitate in sistemul educational", a mai precizat Catalin Croitoru, presedintele FEN.

 

Potrivit ultimului recensamant inregistat la MECT, Federatia Educatiei Nationale reprezinta interesele a peste 45.000 de membri, numarul acestora fiind cu circa 10% mai mare decat anul trecut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
95

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
182

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
89

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...