Sindicalistii din invatamant acuza trocul politic de la varful Guvernului

Sindicalistii din invatamant acuza trocul politic de la varful Guvernului
Federatia Educatiei Nationale da un ultimatum de 7 zile presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru a pune pe ordinea de zi proiectul de lege care prevede majorarea cu circa 50% a salariilor personalului din invatamant, relateaza Amosnews.

 

„Il asigur pe domnul Bogdan Olteanu ca nu o sa mai reuseasca sa prinda un loc de parlamentar daca nu va da curs cererii noastre. Profesorii romani vor sti exact cine le tradeaza interesele si cine nu iubeste scoala. De asemenea, il invit pe presedintele Camerei Deputatilor sa incerce sa traiasca, daca poate, o luna din salariul de 720 de lei, atat cat primeste un profesor debutant in invatamant", a declarat Catalin Croitoru, presedintele FEN.

 

Totodata, Federatia Educatiei Nationale solicita parlamentarilor PSD care au promovat proiectul de lege privind majorarea cu 50% a salariilor din invatamant sa-si prezinte public opiniile fata de decizia lui Mircea Geoana de a fi de acord cu o majorare de doar 9%, si aceasta amanata pentru 1 noiembrie fata de prevederea Ordonantei 15/2008 de majorare de la 1 octombrie. „Intalnirea de aseara mi-a lasat impresia ca, inca odata, personalul din invatamant a fost tradat si folosit ca masa de manevra pentru un troc politic.

 

Sper ca proiectul de lege care asigura majorarea salariilor cu 50% sa ajunga totusi pe ordinea de zi pentru a vedea exact cine voteaza pentru un invatamant performant si cine pentru unul mediocru. Daca nu vor sustine in Parlament majorarea de 50%, PSD si domnul Geoana vor compromite viitorul copiilor nostri pentru iluzia ca vor atrage voturile pensionarilor. Mircea Geoana se face ca nu intelege ca fara o investitie reala in resursa umana nu putem sa cerem calitate in sistemul educational", a mai precizat Catalin Croitoru, presedintele FEN.

 

Potrivit ultimului recensamant inregistat la MECT, Federatia Educatiei Nationale reprezinta interesele a peste 45.000 de membri, numarul acestora fiind cu circa 10% mai mare decat anul trecut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins din viață o legendă a condeiului din Botoșani. Florentin Florescu a murit de ziua lui

astăzi, 12:25
299

O voce legendară purtată prin condei s-a stins. Un cunoscut și apreciat jurnalist, scriitor și epigramist din Botoșani, Florentin Florescu, a trecut în neființă chiar de ziua lui, duminic...

De la extaz, la agonie. Gelu Graur a fost exclus din USR

astăzi, 12:03
221

Gelu Graur, cel care a fost desemnat, în urmă cu o săptămână, să reprezinte USR în cursa pentru Primăria municipiului Botoșani, a fost exclus din partid, în urma ședin...

Azi-noapte: Tânăr din Dorohoi dat jos din mașină și dus la spital de Poliție. Se apropia de comă... alcoolică

astăzi, 11:45
115

În noaptea de duminică spre luni, poliţiştii din Dorohoi au oprit pentru control pe raza comunei Broscăuţi un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din aceeaşi localitate....