Sfaturi de la poliţiştii botoşăneni pentru un Revelion în siguranţă

Sfaturi de la poliţiştii botoşăneni pentru un Revelion în siguranţă

Pentru a petrece minivacanţa de sfârşit de an în siguranță, vă recomandăm să fiți vigilenți pe parcursul călătoriei, iar odată ajunși la destinație să evitați furnizarea de informații personale celor pe care nu îi cunoașteți

Evitați să comunicați date despre plecările pentru o perioadă mai lungă și nu postați detalii referitoare la vacanțe pe platformele sociale.

Dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo de pe traseu și alegeți corect ruta. Puteți lua în considerare și rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește. Asigurați-vă că autoturismul este în stare bună de funcţionare, că aveți valabile asigurarea obligatorie și inspecția tehnică periodică.

Dacă plecați cu trenul, nu vă lasati bagajele nesupravegheate și nu oferiți informații despre dumneavoastră persoanelor abia cunoscute. Evitați să dormiți în tren sau în sălile de așteptare.

Poliţiştii vă recomandă ca în cazul în care alegeţi să vă deplasaţi cu avionul spre vacanță, să vă informaţi cu atenție referitor la agenția de la care cumpăraţi bilete, să nu vă păstraţi obiectele valoroase în bagajele pentru cală și să vă asiguraţi că toate actele necesare călătoriei sunt valabile.

Fiți atenți când oferiți datele cardului pe internet, verificați întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// este nesecurizat).

Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN, este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripționat pe card), este mai sigur să folosiți un card de debit dedicat tranzacțiilor on-line, pe care să îl încărcați numai cu suma necesară achiziției.  

Comunicat de presă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
118

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
76

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
55

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...