Serviciul de Ambulanta primeste o lovitura grea din partea Ministerului Sanatatii

Serviciul de Ambulanta primeste o lovitura grea din partea Ministerului Sanatatii
Un ordin al ministrului Sanatatii produce panica la Serviciul Judetean de Ambulanta. Astfel, SJA trebuie sa scoata din uz toate ambulantele mai vechi de opt ani si trecerea celor cu norma de casare neindeplinita in categoria ambulantelor de transport.

Mai mult, si ambulantele de tip Dacia Break si Dacia cu suprastructura vor fi trase definitiv pe dreapta, indiferent de varsta si de numarul de kilometri parcursi. In aceste conditii, 25 de autoutilitare de la toate statiile din judet ar trebui casate, fapt care ar pune in dificultate maxima functionarea serviciului mai ales acum, in prag de iarna.

"Va fi o lovitura destul de grea, trebuie sa recunoastem. Trebuie sa vedem exact care sunt directivele si de cand va trebui sa renuntam la acele masini", a precizat medicul Nicusor Curteanu, manager general al SJA Botosani.

Conducatorii auto si ambulantierii vor fi redistribuiti pe masinile ramase in serviciu. Dupa cum prevad normele, pe o masina sunt trei ambulantieri care lucreaza in ture 12 ore cu 24 de ore de odihna. Reducerea numarului autosanitarelor duce si la diminuarea numarului de angajati ai serviciului.

Precizarile Ministerului Sanatatii Publice vor fi puse in aplicare de Autoritatea de Sanatate Publica.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
81

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
72

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
45

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...