Senatul a aprobat taxa pe punga!

Senatul a aprobat taxa pe punga!
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta care prevede introducerea unei taxe de 0,2 lei pentru pungile tip sacosa confectionate din materiale care nu sunt biodegradabile a fost aprobat astazi de plenul Senatului.

Prin aceasta initiativa, Executivul a urmarit sa descurajeze distributia gratuita a acestui tip de ambalaje si sa stimuleze productia celor din materiale biodegradabile sau reciclabile.

OUG prevede si majorarea taxei pentru nerealizarea obiectivelor anuale de valorificare sau incinerare in instalatii de incinerare cu recuperare de energie de la 1 leu/kg la 2 lei/kg.

Totodata, se introduce taxa de poluare pentru autovehicule printre sursele de constituire a Fondului pentru Mediu si se modifica sau completeaza categoriile de beneficiari ai Fondului de Mediu, prin inlocuirea autoritatilor locale cu unitati administrativ-teritoriale si introducerea institutiilor de invatamant, ocoalelor silvice si asociatiilor de locatari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CS Botoșani: 5 medalii la Campionatul Național de lupte greco-romane, seniori

astăzi, 18:51
10

CS Botoșani a ajuns astăzi pe locul 3 la Campionatul Național de seniori la lupte greco-romane în întrecerea pe echipe.Este vorba de o performanță unică pentru CS Botoșani, fii...

Măsura voucherelor de vacanţă va fi prelungită până la data de 31 decembrie 2025

astăzi, 18:26
77

Guvernul a luat decizia ca măsura voucherelor de vacanţă să fie prelungită până la data de 31 decembrie 2025, se arată într-un proiect de lege postat recent pe site-ul Ministerului ...

Doina Federovici, Președinte Consiliul Județean Botoșani: „Cinste și onoare militarilor noștri care sunt cei mai valoroși și mai autentici ambasadori ai României”

astăzi, 15:59
237

Comunicat de presă:Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici a transmis astăzi, 25 Octombrie, cu ocazia Zilei Armatei Române, mesajul său de omagiere, devotament, ci...