Se învârte roata istoriei: Gelu Voican Voiculescu, bătut, scuipat și alungat de revoluționari de la Troița din Piața Universității

Se învârte roata istoriei: Gelu Voican Voiculescu, bătut, scuipat și alungat de revoluționari de la Troița din Piața Universității

La Troița din Piața Universității din București a avut loc astăzi un incident pe care puțini și-l puteau imagina în urmă cu câțiva ani. Un recul al unei societăți care și-a plâns morții dar nu a primit niciodată un răspuns clar în ceea ce privește adevărul.

Mai multe persoane l-au bătut până la sânge, l-au scuipat și l-au alungat pe Gelu Voican Voiculescu de la Troița dedicată eroilor căzuți la Revoluția din 1989, scrie Digi24.net.

Încă de la sosire, Voican Voiculescu a fost huiduit de cei prezenți, apoi au început actele de violență. A fost lovit, împins, chiar și scuipat, spun surse de la fața locului.

A fost nevoie de intervenția jandarmilor, și, în ciuda faptului că au intervenit rapid și au reușit să îl extragă pe Voican-Voiculescu din mijlocul mulțimii furioase, revoluționarul nu a scăpat ușor - s-a ales cu capul spart.

Fostul vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu a venit, sâmbătă, în Piața Universității, locul unde se desfășoară un eveniment de comemorare a eroilor Revoluției, el fiind huiduit de oamenii prezenți la manifestație, aceștia strigând: „Criminalule, cum ai tupeul să vii aici?”.

Gelu Voican Voiculescu a venit în Piața Universității, locul unde mai multe oficialități, între care președintele Klaus Iohannis, au depus coroane de flori, pentru cinstirea eroilor Revoluției, la 30 de ani de sângeroasele evenimente din decembrie 1989.

La 30 de ani de la evenimentul pe care specialiștii din domeniul socio-politic îl numesc "lovitură de stat democratică", care însă nu s-a terminat cu predarea puterii către popor, ci a fost păstrată de activiștii de partid din pilonul II al PCR, revoluția societății civile pare că se produce abia astăzi, 21.12.2019, însă doar în capitală. În țară, mii de torționari au rămas nepedepsiți și au beneficiat de pensii speciale până și-au dat obștescul sfârșit în liniște și pace în sânul familiei.   

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
23

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
37

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
346

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...