Scrisoare deschisă către pietonii care traversează neregulamentar

S-a dovedit deja că principiul "mie nu mi se poate întâmpla nimic" nu este valabil. Se poate, din păcate, și sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete.

Scrisoare deschisă către pietonii care traversează neregulamentar

Sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete! Scrisoare deschisă către pietonii care trec pe roșu.

Dragă pieton care traversezi pe roșu ca și când semaforul ar fi opțional,

Să știi că oamenii aceia care așteaptă răbdători să se facă verde nu sunt nici plictisiți de viață și nici nu au mai mult timp de pierdut decât tine.

Sunt pur și simplu civilizați, respectă legea, se respectă pe ei înșiși, dar și pe cei din jur.

Oameni buni,

Știm că tentația e mare! Nu vezi nicio mașină, nu e niciun polițist în apropiere la acel moment, ai nevoie să ajungi rapid într-un loc ... Ce mai contează că e roșu? 

Ei bine, contează! Ce ar însemna să trăim, fiecare, după propriile reguli? Suntem cetățenii celei mai frumoase țări de pe planetă și avem drepturi! Corect. Avem însă și obligații pe care, dacă le respectăm, ne păzim pe noi înșine și nu le facem rău nici celor din jur.

Dacă nu le respectăm însă, încasăm amenzi și asta ar fi cea mai ușoară consecință. S-a dovedit deja că principiul ”mie nu mi se poate întâmpla nimic” nu este valabil. Se poate, din păcate, și sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete.

P.S.: Peste 3.400 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pietonilor în 2018. Peste 240 în luna ianuarie 2019. Majoritatea pentru traversare neregulamentară sau prin loc nepermis.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
3

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
129

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
44

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...