Şcoala Altfel a ajuns şi la Lacto Solomonescu!

Şcoala Altfel a ajuns şi la Lacto Solomonescu!
În săptămâna "Școala Altfel", SC Lacto Solomonescu SRL a primit vizita unui grup de elevi de clasa a IV-a la Scoala Nr. 11 din Botosani, alaturi de doamna invatatoare Rumega Filareta.

În cadrul vizitei în fabrica, copiii au aflat mai multe informații despre cum compania obţine produse lactate de cea mai înaltă calitate.

Au avut posibilitatea să înveţe despre drumul laptelui de la fermele partenere românești până la fabrică, despre cum se transformă laptele proaspăt în cascaval, smântână, iaurt, lapte consum şi UHT, branză proaspătă de vaci etc., dar şi despre cât de importantă este o alimentație sănătoasa zilnică bazată pe consumul de produse lactate.

"În timpul vizitei, copiii au parcurs întregul proces de prelucrare a laptelui pentru toate produsele din fabrică noastră. Începând cu receptia laptelui, materie primă, până la produsele finite. Recepţia laptelui se face calitativ şi cantitativ. Laptele este răcit şi stocat în tancuri izoterme prevăzute cu instalaţie de răcire individuale. Laptele este pasteurizat şi pregătit pentru obtinerea produselor", le-a povestit copiilor ing. Carmen Solomonescu, director adjunct în cadrul firmei.
 
Copiii au fost încântaţi de orele petrecute la firma botoşăneană, dar şi de condiţiile în care se lucrează.

"Când am intrat, ni s-au dat nişte pelerine speciale, şi a trebuit să ne acoperim şi capetele, pentru a nu aduce microbi din afară. Am văzut că acolo se lucrează foarte curat. Am mâncat caşcaval, am gustat multe produse şi am aflat tot procesul prin care laptele este transformat în alte produse. A fost foarte interesant pentru noi", povesteşte Ayleen, una dintre elevele clasei a IV-a.



Copiii au avut posibilitatea sa urmărească procesul tehnologic al caşcavalului Solomonescu de la receptia laptelui, fabricaţie caş baschiu, opărirea caşului, zvântarea caşcavalului, ambalarea şi depozitarea.

Cu acestă ocazie, elevii au fost încântaţi să deguste caşcavalul proaspăt cunoscut sub numele de "BURIC".
 
Producerea si ambalarea Laptelui de Consum si UHT a fost un alt punct de interes în cadrul vizitei elevilor în fabrică.
 
In secţia de fabricaţie şi ambalare smântână, copiilor li s-a prezentat procesul tehnologic pentru obţinerea celor trei tipuri de smântână de consum, respectiv 12%, 20% si 30%.
 
"Copiii au fost impresionati de dimensiunea portofoliului de produse marca Solomonescu, o companie 100% românească, care produce produse 100% naturale, fără conservanţi, fără aditivi, 100% din lapte, fără adaos de grăsimi vegetale", a precizat, după vizita celor mici, directorul adjunct al SC Lacto Solomonescu SRL.
 






 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Județean de Comunicare Botoșani: nu mai există persoane în carantină instituționalizată sau în izolare la domiciliu

astăzi, 14:32
15

Centrul Județean de Comunicare Botoșani a anunțat că astăzi că potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani nu mai există persoan...

Zeci de verificări în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19 la Botoșani

astăzi, 14:25
37

În ultimele 24 de ore polițiștii de la Botoșani au desfăşurat mai multe acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri ...

România se apropie de 30.000 de cazuri de infectare cu Covid-19. Numărul deceselor a ajuns la 1.768

astăzi, 13:51
126

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României a anunțat astăzi încă 250 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în România, ceea ce face ca bilanțul să ajung...