Şcoala Altfel a ajuns şi la Lacto Solomonescu!

Şcoala Altfel a ajuns şi la Lacto Solomonescu!
În săptămâna "Școala Altfel", SC Lacto Solomonescu SRL a primit vizita unui grup de elevi de clasa a IV-a la Scoala Nr. 11 din Botosani, alaturi de doamna invatatoare Rumega Filareta.

În cadrul vizitei în fabrica, copiii au aflat mai multe informații despre cum compania obţine produse lactate de cea mai înaltă calitate.

Au avut posibilitatea să înveţe despre drumul laptelui de la fermele partenere românești până la fabrică, despre cum se transformă laptele proaspăt în cascaval, smântână, iaurt, lapte consum şi UHT, branză proaspătă de vaci etc., dar şi despre cât de importantă este o alimentație sănătoasa zilnică bazată pe consumul de produse lactate.

"În timpul vizitei, copiii au parcurs întregul proces de prelucrare a laptelui pentru toate produsele din fabrică noastră. Începând cu receptia laptelui, materie primă, până la produsele finite. Recepţia laptelui se face calitativ şi cantitativ. Laptele este răcit şi stocat în tancuri izoterme prevăzute cu instalaţie de răcire individuale. Laptele este pasteurizat şi pregătit pentru obtinerea produselor", le-a povestit copiilor ing. Carmen Solomonescu, director adjunct în cadrul firmei.
 
Copiii au fost încântaţi de orele petrecute la firma botoşăneană, dar şi de condiţiile în care se lucrează.

"Când am intrat, ni s-au dat nişte pelerine speciale, şi a trebuit să ne acoperim şi capetele, pentru a nu aduce microbi din afară. Am văzut că acolo se lucrează foarte curat. Am mâncat caşcaval, am gustat multe produse şi am aflat tot procesul prin care laptele este transformat în alte produse. A fost foarte interesant pentru noi", povesteşte Ayleen, una dintre elevele clasei a IV-a.Copiii au avut posibilitatea sa urmărească procesul tehnologic al caşcavalului Solomonescu de la receptia laptelui, fabricaţie caş baschiu, opărirea caşului, zvântarea caşcavalului, ambalarea şi depozitarea.

Cu acestă ocazie, elevii au fost încântaţi să deguste caşcavalul proaspăt cunoscut sub numele de "BURIC".
 
Producerea si ambalarea Laptelui de Consum si UHT a fost un alt punct de interes în cadrul vizitei elevilor în fabrică.
 
In secţia de fabricaţie şi ambalare smântână, copiilor li s-a prezentat procesul tehnologic pentru obţinerea celor trei tipuri de smântână de consum, respectiv 12%, 20% si 30%.
 
"Copiii au fost impresionati de dimensiunea portofoliului de produse marca Solomonescu, o companie 100% românească, care produce produse 100% naturale, fără conservanţi, fără aditivi, 100% din lapte, fără adaos de grăsimi vegetale", a precizat, după vizita celor mici, directorul adjunct al SC Lacto Solomonescu SRL.
 


 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăria Orașului Ștefănești luată astăzi cu asalt de procurorii Parchetului Săveni

astăzi, 12:34
144

Mai multe echipaje de poliție, DNA, DIICOT și ANF au descins astăzi la Primăria Orașului Ștefănești din județul Botoșani.Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului Săveni și vi...

Mașină răsturnată pe câmp, după ratarea unei curbe

astăzi, 10:46
250

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc, marți seară, pe DN29C, care leagă Botoșani de orașul Săveni.Potrivit cercetărilor, o femeie în vârstă de 43 de ani, af...

Comerciant rămas fără o tonă de marfă și amendat

astăzi, 10:36
522

Un bărbat de 51 ani, din municipiul Botoşani, reprezentat legal al unei unități comerciale, care efectuează activităţi de comerţ cu legume și fructe în Piaţa Centrală a municipiu...