Şcoala Altfel a ajuns şi la Lacto Solomonescu!

În săptămâna "Școala Altfel", SC Lacto Solomonescu SRL a primit vizita unui grup de elevi de clasa a IV-a la Scoala Nr. 11 din Botosani, alaturi de doamna invatatoare Rumega Filareta.

În cadrul vizitei în fabrica, copiii au aflat mai multe informații despre cum compania obţine produse lactate de cea mai înaltă calitate.

Au avut posibilitatea să înveţe despre drumul laptelui de la fermele partenere românești până la fabrică, despre cum se transformă laptele proaspăt în cascaval, smântână, iaurt, lapte consum şi UHT, branză proaspătă de vaci etc., dar şi despre cât de importantă este o alimentație sănătoasa zilnică bazată pe consumul de produse lactate.

"În timpul vizitei, copiii au parcurs întregul proces de prelucrare a laptelui pentru toate produsele din fabrică noastră. Începând cu receptia laptelui, materie primă, până la produsele finite. Recepţia laptelui se face calitativ şi cantitativ. Laptele este răcit şi stocat în tancuri izoterme prevăzute cu instalaţie de răcire individuale. Laptele este pasteurizat şi pregătit pentru obtinerea produselor", le-a povestit copiilor ing. Carmen Solomonescu, director adjunct în cadrul firmei.
 
Copiii au fost încântaţi de orele petrecute la firma botoşăneană, dar şi de condiţiile în care se lucrează.

"Când am intrat, ni s-au dat nişte pelerine speciale, şi a trebuit să ne acoperim şi capetele, pentru a nu aduce microbi din afară. Am văzut că acolo se lucrează foarte curat. Am mâncat caşcaval, am gustat multe produse şi am aflat tot procesul prin care laptele este transformat în alte produse. A fost foarte interesant pentru noi", povesteşte Ayleen, una dintre elevele clasei a IV-a.



Copiii au avut posibilitatea sa urmărească procesul tehnologic al caşcavalului Solomonescu de la receptia laptelui, fabricaţie caş baschiu, opărirea caşului, zvântarea caşcavalului, ambalarea şi depozitarea.

Cu acestă ocazie, elevii au fost încântaţi să deguste caşcavalul proaspăt cunoscut sub numele de "BURIC".
 
Producerea si ambalarea Laptelui de Consum si UHT a fost un alt punct de interes în cadrul vizitei elevilor în fabrică.
 
In secţia de fabricaţie şi ambalare smântână, copiilor li s-a prezentat procesul tehnologic pentru obţinerea celor trei tipuri de smântână de consum, respectiv 12%, 20% si 30%.
 
"Copiii au fost impresionati de dimensiunea portofoliului de produse marca Solomonescu, o companie 100% românească, care produce produse 100% naturale, fără conservanţi, fără aditivi, 100% din lapte, fără adaos de grăsimi vegetale", a precizat, după vizita celor mici, directorul adjunct al SC Lacto Solomonescu SRL.
 






 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Pancu nu se poate baza pe Louis Munteanu cu FC Botoșani! Absențe mari la CFR

Thursday, 18 December 2025

Duelul dintre FC Botoșani și CFR este programat vineri, 19 decembrie, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1. În goana după locurile de play-off, CFR nu își mai permite pa...

De Crăciun, fii mai bun! Vizită a jandarmilor din Botoșani la un centru pentru copii cu nevoi speciale! (Foto)

Thursday, 18 December 2025

Astăzi, 18 decembrie, jandarmii botoșăneni au vizitat Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale ,,Șansa mea" din municipiul Botoșani, din dorința de a aduce un zâmbet pe fețele co...

Botoșăneanul Adrian Tîrzioru, în topul golgheterilor Ligii Zimbrilor!

Thursday, 18 December 2025

Adrian Tîrzioru, interul stânga al grupării CSU Suceava, se află pe podiumul marcatorilor Ligii Naționale de handbal masculin la jumătatea întrecerii. Jucătorul în v&ac...