Sărăcia l-a dus până în Portugalia. După o lună, a murit pe un pat de spital!
BOTOSANI

Sărăcia l-a dus până în Portugalia. După o lună, a murit pe un pat de spital!
A plecat în țări străine pentru a le asigura un viitor copilașilor săi, dar a sfârșit pe un pat de spital în urma unui cumplit accident de muncă. Este cazul unui bărbat în vârstă de 55 de ani, din satul Broscăuți, care la sfârșitul lunii septembrie a plecat la muncă în Portugalia, iar după numai o lună de muncă, pe un șantier, și-a găsit sfârșitul.

Vasile Haidău a stat o săptămână în comă, iar vineri seara familia a primit cumplita veste: bărbatul a decedat.

Soția botoșăneanului, rămasă acasă cu un copil de șase luni și un altul de 14 ani, într-o căsuță sărăcăcioasă și aflată încă în construcție, este disperată pentru că situația financiară precară pe care o are nu îi permite să își aducă în țară soțul pentru a-l înmormânta creștinește. De altfel, Vasile Haidău era singurul sprijin al familiei, dar de când plecase în Portugalia nu apucase să trimită niciun ban pentru că abia se angajase. Rudele cred că bărbatul nu lucra cu forme legale.

"Pe 28 septembrie a plecat la muncă în Portugalia și s-a întâmplat un accident de muncă. A căzut un transformator peste el și a fost electrocutat. L-au luat de la locul de muncă și l-au dus la spital, unde a stat o săptămână în comă. Vineri noaptea a murit. Vrem să îl aducem acasă, dar bani nu avem. În jur de 4.000 de euro ar costa repatrierea, am găsit o firmă care ar merge, dar nu avem niciun leu. Aici facem cum putem tot ce trebuie pentru înmormântare, dar de acolo ca să îl aducem nu avem bani. Azi trebuie să îi facă autopsia. Nu cred că a avut acte, el lucra de o lună de zile", a spus Alexandru Haidău, fratele bărbatului mort în Portugalia.

"Tot ce îmi doresc este să îl aduc acasă să îl putem înmormânta așa cum se cuvine, Dar nici nu știm cum să proceădm, încotro să apucăm, de unde să luăm bani, pentru că eu nu am nimic, niciun venit", a spus soția lui Vasile Haidău.

Familia are câteva rude care muncesc tot în Portugalia și care au transmis că patronul la care lucra Vasile Haidău le-a spus că își va lua un avocat, și a recomandat și familiei din România să procedeze la fel, să își caute un avocat.

Rudele au venit luni la Instituția Prefectului și au cerut ajutorul prefectului, pentru a putea aduce trupul neînsuflețit în țară. 

"Am luat legătura cu domnul primar, i-am chemat și pe reprezentanții Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială. Pentru obținerea unui ajutor de urgență cererea trebuie depusă la primăria de care aparțin, pentru efectuarea anchetei sociale.  Am vorbit cu domnul primar inclusiv pentru a le acorda un ajutor de urgență din fondurile primăriei pentru a reuși să se strângă măcar o parte din suma care este necesară pentru repatirerea respectivei persoane decedate", a spus prefectul Dan Nechifor.`


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
17

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
129

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
749

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...