Săptămâna trecută: 117 misiuni de protejare a vieții pentru pompierii de la Botoșani

Săptămâna trecută: 117 misiuni de protejare a vieții pentru pompierii de la Botoșani

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani (ISU) au anunțat astăzi că în perioada 20 – 26 iulie, pompierii botoșăneni au avut nu mai puțin de 117 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale.

“Astfel, s-a acționat pentru stingerea a opt incendii, acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 92 persoane, salvarea a trei animale din medii ostile vieții, înlăturarea pericolului de incendiu în urma producerii a trei accidente rutiere, precum și în alte situații de urgență - deblocare uși, transport persoane supraponderale, asanare fântâni”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, sublocotenent Dorina Lupu.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistat 94 persoane.

Cele opt incendii s-au produs pe raza localităților Oroftiana (comuna Suharău), Hlipiceni, Mândrești (comuna Ungureni), Cernești (comuna Todireni), Șendriceni și  municipiul Botoșani. Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost foc deschis în spații deschise, jar căzut pe materiale combustibile, scurtcircuit electric și acțiune intenționată.

Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 62 pompieri militari și voluntari, dar și elevi și studenți aflați în pactică. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 80.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 400.000 de lei.        

“Tot săptămâna trecută, Inspecția de Prevenire a efectuat 73 de controale pentru verificarea respectării prevederilor legale în contextual stării de alertă, dar și pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și a prevederilor legale referitoare la prevenirea situațiilor de urgență au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale din care șase amenzi în cuantum de 6.000 lei. ISU Botoșani recomandă populației să respecte, în continuare, atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale” a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, sublocotenent Dorina Lupu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
55

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
38

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
42

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...