Săptămâna Europeană a Vaccinării la Botoşani

În perioada 20- 25 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Botosani celebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării. Sub sloganul "Prevenire. Protecţie. Vaccinare.", se vor derula activităţi de informare şi implicare a grupelor ţintă de populație.

Săptămâna Europeană a Vaccinării la Botoşani

Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa al şi este implementată de Statele Membre ale Regiunii europene.

Această campanie subliniază rolul important al vaccinării în eforturile regionale și globale de promovare a sănătății, așa cum se prevede în Planul European de Acțiune pentru Vaccinare, Politica europeană pentru sănătate "Sănătate 2020", Planul Global de Acțiune pentru Vaccinare și Agenda ONU 2030 pentru o dezvoltare durabilă.

În România, în perioada 2016-2019, până pe 12 aprilie, au fost confirmate 16.450 cazuri de rujeolă, din care 62 decese. Ca măsură de limitare a epidemiei de rujeolă, la nivel naţional au fost organizate campanii de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi.

Potrivit specialiştilor epidemiologi, este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populaţiei necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică a virusului.

De asemenea, de la începutul sezonului de gripă 2018-2019 până la data de 22 martie 2019 au fost confirmate 2.108 cazuri de gripă și au fost înregistrate 180 decese confirmate cu virus gripal. Au fost vaccinate antigripal 1.327.727 persoane din grupele la risc și au fost publicate recomandări pentru populație și pentru spitale.

Campania IEC pentru celebrarea SEV este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi este implementată local de Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Pe teritoriul național, "Săptămâna Europeană a Vaccinării" se celebrează în perioada 20-25 aprilie 2019. Sub sloganul "Prevenire. Protecţie. Vaccinare.", se vor derula activităţi de informare şi implicare a grupelor ţintă de populație. Epidemiile recente subliniază responsabilitatea regională care este a noastră, a tuturor, de a menţine sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
83

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
53

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
200

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...