Salariile mici din educatie ar putea fi marite cu 33%, cele din sanatate cu cel mult 7%

Salariile mici din educatie ar putea fi marite cu 33%, cele din sanatate cu cel mult 7%
Salariile mici din invatamant ar putea creste in acest an cu 33%, in doua transe, in aprilie si octombrie, iar salariile cadrelor medicale pot fi majorate cu cel mult 7%, au declarat surse guvernamentale, citate de NewsIn.

Astfel, cei mai multi ministri ar fi fost de acord cu majorarea salariilor profesorilor debutanti cu pana la 33%, urmand ca primele majorari salariale sa aiba loc in luna aprilie. In ceea ce priveste, insa, fondurile alocate Ministerului Educatiei, reprezentantii executivului mizeaza pe un buget mai mic de 6% din produsul intern brut (PIB) in 2009.

"In conditiile in care anul trecut nu au reusit sa cheltuieasca decat 3,6-3,7% din PIB, nu ne permitem sa blocam acesti bani pentru educatie, in acest an de criza", au afirmat reprezentantii guvernului.

Altfel, cresterea salariilor cu 50% solicitata de profesorii universitari este exclusa.

"Profesorii universitari au salarii mai mari decat un general, iar din cele 4-5 norme pe care le au pe la diferite facultati, castiga uneori mai mult decat un profesor de la o universitate renumita din Franta si, in aceste conditii, ei cer noi majorari de salarii? Nici nu se pune problema sa acceptam majorarea salariilor profesorilor universitari cu 50%", au precizat sursele citate.

Nici majorarile salariale de pana la 20% solicitate de sindicatele din sistemul sanitar nu au fost acceptate de ministrii cabinetului Boc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
69

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
226

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
126

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...