S-a dat startul impaduririlor de primavara!

S-a dat startul impaduririlor de primavara!

 Gabriel Amitrului, director Directia Silvica  

Directia Silvica Botosani a demarat campania de impaduriri de primavara, actiune ce se va desfasura pana pe data de 15 aprilie, sub egida “Luna plantarii arborilor".

In total vor fi plantati 900.000 de puieti, pe o suprafata de circa 170 de hectare. Cele mai multe suprafete se vor planta in aceasta primavara cu salcam, stejar, gorun, frasin, paltin, cires, ulm, salcie si salcioara. Valoarea lucrarilor de impaduriri se ridica la 1,4 milioane de lei, din care 500.000 de lei sunt fonduri proprii, ale Directiei Silvice, iar restul sunt fonduri bugetare.

Cea mai mare suprfata unde se vor face impaduriri va fi pe raza comunei Draguseni, pe un teren cumparat in anul 2006 de la Primaria de acolo. Proiectul demarat la Draguseni, in anul 2010, este cel mai mare din ultimii ani, si in cadrul acestuia suprafata totala ce urmeaza a fi impadurita este de 160 de hectare. 32 de hectare au fost deja plantate in toamna anului 2010, iar 128 de hectare au ramas de plantat in aceasta primavara.

“Reprezinta cea mai mare suprafata compacta de teren care s-a impadurit in ultimii 30 de ani in judetul Botosani, Plantarea se face in conditii grele, intr-o zona lipsita de paduri, pe un sol greu, intelenit si, pe alocuri, cu fenomene de saturare. Datorita solulului foarte argilos, pregatirea terenului s-a efectuat mai greu, in prezent se finalizeaza discuirea terenului pe ultimele suprafete", a declarat Gabriel Amitrului, directorul Directiei Silvice Botosani.

Valoarea totala a proiectului de impadurire a acestui teren degradat, cuprinzand si cheltuielile cu pregatirea terenului, plantarea, intretinerea plantatiei pe o perioada de 7 ani si efectuarea completarilor necesare, este de 6,1 milioane de lei. Pentru contractarea acestei lucrari, in toamna lui 2010 a fost efectuata o licitatie la nivelul Romsilva, licitatie adjudecata de firma Miluca SRL Husi.

“La lucrarile de impadurire participa zilnic circa 200 de muncitori. Directia Silvica asigura asistenta tehnica la impaduriri, supraveghind calitatea lucrarilor cu minim 5 specialisti silvici. Pana acum, s-au plantat in aceasta primavara peste 30 de hectare cu salcam, stejar, frasin, malin, salcioara si amorfa", a spus directorul Directiei Silvice.

Potrivit reprezentantilor Directiei Silvice, suplimentar, prin actiuni de voluntariat, fiecare ocol silvic va planta in aceasta primavara si cate 1 hectar de teren degradat in afara fondului forestier, in suprafete apartinand primariilor sau altor institutii. Pe total, vor fi impadurite 6 hectare de teren degradata.

In cadrul actiunilor legate de “Luna plantarii arborilor", Directia Silvica a incheiat parteneriate de colaborare cu diverse institutii, unitati scolare si cercuri ecologice.

“Programul pe 2011 este cu 80% mai mare fata de cel realizat in 2010, si asta se datoreaza in primul rand plantarilor de pe terenul de la Draguseni", a precizat Gabriel Amitrului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
61

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
70

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
50

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...