România a suspendat transportul rutier și feroviar cu Italia. A doua patrie a românilor a intrat, de astăzi, într-o nouă eră: nimeni nu intră și nu iese din țară

România a suspendat transportul rutier și feroviar cu Italia. A doua patrie a românilor a intrat, de astăzi, într-o nouă eră: nimeni nu intră și nu iese din țară

Italia a extins carantina din cauza epidemiei de coronavirus la nivelul întregii ţări, începând din această dimineață. Nici un român nu mai intră și nu mai iese din Italia, așa că dacă avem rude în această zonă, abia din aprilie le vom mai putea vedea.

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în Italia a crescut luni cu 97, numărul total al morţilor fiind de 463.  Numărul total al infectărilor a crescut de la 7.375 la 9.172, Italia fiind cea mai grav afectată ţară din lume, după China, de epidemia provocată de noul coronavirus.

Într-un discurs televizat, premierul Conte a spus că cel mai bun lucru pe care îl pot face cetăţenii Italiei este să stea acasă. El a adăugat că toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal, sunt suspendate la nivel naţional.

Astfel, guvernul extinde măsurile lansate în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru Lombardia şi alte 14 provincii, începând de marţi, 10 martie, şi până pe 3 aprilie. Toate deplasările vor fi interzise, cu excepţia ”nevoii dovedite de a munci sau a situaţiilor urgente de familie sau de sănătate”.

Oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgenţe de familie, relatează BBC.

Primul ministru Giuseppe Conte a spus că măsurile, care au intrat în vigoare marţi, urmează să apere membrii cei mai fragili ai societăţii.

„Rămâi acasă. Acum este momentul responsabilităţii”, a declarat premierul Conte.

Populaţia va putea circula doar în condiţii de strictă necesitate, şcolile şi universităţile vor fi închise până în 3 aprilie, cu posibilitatea de prelungire, adunările publice sunt interzise, campionatul de fotbal a fost suspendat, iar barurile şi restaurantele vor fi închise la 6 seara.

„Nu avem timp, contagiunea este în creştere. Vom adopta reguli şi mai stricte. Obiceiurile trebuie să se schimbe pentru binele Italiei: stai acasă. Nu va mai exista o zonă roşie, va exista Italia, o zonă protejată”, a declarat Conte într-o conferinţă fulger la palatul Chigi.

În parale, statele Europei pun umărul la stoparea extinderii epiedemiei suspendând, după transportul aerian, și pe cel terestru și feroviar către Italia. În interiorul granițelor, italienii și imigranții români, adică peste un milion și jumătate de români, sunt singuri în această luptă.

Și România a suspendat transportul rutier de persoane și feroviar prin servicii regulate, regulate speciale şi ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia şi din Italia spre România, începând cu data de 10.03.2020, ora 12:00, până în data de 31.03.2020, ora 12:00, ora României.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
42

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
124

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1287

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....