Român păcălit pe autostradă, în drum spre România. Avertisment pentru toți soferii: "Sunt mână-n mână"

Mare atenție: un șofer român s-a trezit cu mașina sechestrată, după ce a fost păcălit pe o autostradă din Germania, în timp ce se îndrepta spre România.

Român păcălit pe autostradă, în drum spre România. Avertisment pentru toți soferii: "Sunt mână-n mână"

Românul traversa cu mașina Autostrada A3 din Germania, iar la 35 de kilometri, în apropiere de Passau și de granița cu Austria, i s-a stricat autoturismul.

Cei doi bărbați români nu vorbeau germană și s-au înțeles în engleză cu polițiștii germani care au oprit în dreptul lor să vadă ce se întâmplă. Polițiștii i-au întrebat dacă au nevoie de o firmă de tractări, iar ei au răspuns ca nu au decât 300 de euro și firma i-ar putea taxa cu mult mai mult. Polițiștii au insistat și au spus că vor fi tractați doar până la prima parcare și totul ar trebui să fie foarte ieftin. Zis și făcut. Polițiștii au chemat firma de tractare, iar suma pentru tractare nu trebuia să depășească 300 de euro. Doar că în momentul în care au ajuns la prima parcare, aceasta era ocupată. Șoferul austriac a spus că nu este nici o problemă și că îi va mai transporta câțiva kilometri până la cea de-a doua parcare și nu vor trebui să scoată din buzunar mai mult de 400 de euro. Doar că șoferul nu a oprit nici la cea de-a doua parcare și i-a dus la sediul firmei, acolo unde au avut de plătit aproximativ 700 de euro. Pentru că românii nu au avut bani, duba le-a fost sechestrată. 

"Eu spun că poliția este mână-n mână cu firma de tractări. Eu cred că și acel polițist a primit bani. Nu pot să o dovedesc, dar este o presupunere de a mea. Nu pot să înțeleg de ce acei polițiști s-au oferit sa cheme acea firmă. Doar ca să elibereze banda? Eu cred că vânează români, bulgari și alți oameni care nu vorbesc foarte bine germană" a spus Erich Mocanu. 

Cei doi români l-au sunat pe Erich Mocanu, fondatorul organizației AEBS.org, și i-au solicitat ajutorul. Duba va rămâne însă sechestrată până ce suma va fi plătită integral. 

Sursa: stiridiaspora.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
880

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
276

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
232

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...