Ro-Alert: Codul roșu de furtună e EXTINS. Ravagii în județ, străzi BLOCATE în municipiul Botoșani

Ro-Alert: Codul roșu de furtună e EXTINS. Ravagii în județ, străzi BLOCATE în municipiul Botoșani

Administrația Națională de Meteorologie a extins avertizarea nowcasting de tip Cod roșu, valabilă pentru mai multe unități teritorial-administrative din județul Botoșani.

Și serviciul Ro-Alert a transmis mesaje de avertizare a populației. „Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie! Inchideti usile si ferestrele si puneti la adapost animalele. Stati departe de copaci, semne de circulatie, linii de electricitate, ferestre, luminatoare si alte obiecte care pot cadea si va pot rani. Informati si ajutati persoanele din vecinatatea dumneavoastra. Apelati serviciul de urgenta 112 numai in caz de necesitate”, este conținutul acestora.

Potrivit meteorologilor, în municipiul Botoșani, localitățile Corni, Mihai Eminescu, Curtești, Răchiți, Stăuceni și zonele proxime acestora, se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 40-50 l/mp, cantitate care, de altfel, s-a înregistrat și în ultima oră.

Codul roșu a intrat în vigoare la ora 15:30 și expiră la ora 16:10.

Furtuna face deja ravagii în județ, botoșăneni din mai multe zone plângându-se și fotografiind acumulările deja însemnate de apă. În acest timp, aversele au fost completate de grindină.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani, până la ora 15:40, s-au înregistrat cinci apeluri prin 112.

Trei străzi din municipiul Botoșani sunt inundate: Octav Onicescu, Împărat Traian și Mihail Kogălniceanu.

La ora scrierii prezentei, pompierii intervin pe strada Împărat Traian.

Revenim cu detalii.

R.A.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
17

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
124

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
407

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...