Revolta unui mic întreprinzător: De ce mai plătim contribuţia la asigurările de sănătate dacă tot noi plătim concediile de boală ale angajaţilor?

Un angajat a primit patru adeverinţe de concediu medical diferite de la medic şi a stat, de fiecare dată, câte cinci zile în concediu medical plătit de angajator. Cum s-a ajuns în această situaţie?

Revolta unui mic întreprinzător: De ce mai plătim contribuţia la asigurările de sănătate dacă tot noi plătim concediile de boală ale angajaţilor?

Forma actuală a legii care reglementează concediile medicale ale angajaţilor (OUG 158/ 2005) permite abuzuri din partea sistemului sanitar, spune Gall Ioan Vincenzo, directorul general al companiei Galflex din Cluj, care comercializează echipamente pentru construcţii.

„Am avut o situaţie cu un angajat care a primit de la medic mai multe adeverinţe de concediu medical pentru boli diferite. Practic, atunci când s-a dus la medic, angajatului i s-au constatat mai multe afecţiuni, dar pe măsură ce le-a tratat, a primit pe rând adeverinţe de concediu medical, ceea ce înseamnă că fiecare concediu medical a fost iniţial. Cu alte cuvinte, un angajat cu 4 afecţiuni a primit de la medic 4 concedii medicale de câte 5 zile. Ca angajator, l-am plătit practic pentru 20 de zile, deşi nu a fost nicio zi  la muncă”, a povestit pentru Ziarul Financiar Gall Ioan Vincenzo, care conduce o companie cu 4 salariaţi şi cu o cifră de afaceri de 2,5 mil. lei anul trecut.

Într-adevăr, legislaţia privind concediile medicale spune că primele cinci zile de concediu medical se su­por­tă de către angajator, iar la următoarele, până la finalizarea medicalului, cos­turile sunt suportate din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări So­ciale de Sănătate (FNUASS). mai mult...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
381

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
190

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
138

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...