Restricții în Dorohoi, după depistarea a patru focare COVID. Restaurantele și școlile se închid

Restricții în Dorohoi, după depistarea a patru focare COVID. Restaurantele și școlile se închid

Municipiul Dorohoi este prima localitate din județul Botoșani unde se aplică restricții similare celor din perioada stării de urgență, din cauza creșterii radicale a numărului de noi cazuri de infectare cu virusul Sars-CoV-2. Numai în ultimele 24 de ore s-au raportat 29 de locuitori ai orașului testați pozitiv, în prezent fiind monitorizate patru focare.

„Am închis azi restaurante, sălile de jocuri, iar școlile intră în scenariul 3 la Dorohoi”, a anunțat sâmbătă medicul Monica Adăscăliței, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Decizia a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la recomandarea DSP, ca urmare a confirmării a trei cazuri de infectare în Centrul de Dializă din Dorohoi, a 17 beneficiari și cinci angajați ai Centrului rezidențial „Casa Elena”, a nu mai puțin de 14 copii instituționalizați în Complexul de apartamente „Amicii”, dar și a depistării a trei cazuri de contaminare în Complexul de apartamente „Floare de Colț”, potrivit managerului DSP Botoșani.

Măsura se aplică de duminică, 11 octombrie a.c., și este valabilă 14 zile, a mai menționat Adăscăliței.

În prezent, rata de infectare per mia de locuitori este de 2,74 în Dorohoi, mai mare cu 1,55 promile față de acum două zile.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, 42 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus.

 

Spune-ne opinia ta