Respect și apreciere: La mulți ani, domnilor pompieri!

Respect și apreciere: La mulți ani, domnilor pompieri!

O ţară în care pompierii se bucură de cel mai înalt grad de încredere, în timp ce politicienii "beneficiază" de un jenant 10 la sută, pensii speciale și privilegii nenumărate, este o ţară ai cărei conducători au pierdut legătura cu propriul popor.

Povestile pompierilor nu sunt întotdeauna cu final fericit. Apa care ieri salva o casă sau trezea la viaţă un om mâine va ucide cu cruzime. Acelaşi pompier, cu acelaşi costum, cu maşini de misiune vechi de 30 de ani, acelaşi pompier abia ieşit din flăcări se aşază în calea apei, cu trupul lui stavilă în calea potopului. Uneori reuşeşte, alteori este el însuşi izbit de forţa cumplitelor vitregii.

Pompierul este un OM. Nu o maşină care poate fi scoasă din uz, trasă pe dreapta pe timp de criză. Pompierul are mamă, frate, soră, copii. Are casă, jucării in curte sau doar o singurătate în care îşi culcă visele după oboseala misiunii.

Câte dintre gândurile, rugăciunile noastre se îndreaptă seara către ei, salvatorii părinţilor sau copiilor noştri?

Dincolo de bucuria, emoţia şi miracolul salvării unei vieţi, câtă singurătate încape în sufletul unui pompier în mijlocul unei case mistuite de ape sau de flăcări?

Pompierilor le oferim astăzi, de ziua lor, cu respect si apreciere, o binemeritata reverenţă!

Să ne trăiţi, domnilor pompieri! LA MULȚI ANI!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
2113

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
744

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1215

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...