Raport de evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteo, aprobat în CJSU

Întruniţi în şedinţă extraordinară, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefectul Dan Şlincu, au aprobat  un raport de constatare şi evaluare a pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice în perioadele 10- 17 iunie, respectiv 20- 23 iunie, pe raza judeţului Botoşani.

 

Raport de evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteo, aprobat în CJSU

Astfel, cele patru comisii de evaluare, formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Direcţiei pentru Agricultură şi Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, au estimat valoarea pagubelor la suma de 2.532.977 lei.


Acestea au fost produse la căi rutiere- străzi, drumuri comunale, săteşti şi de exploatare, poduri şi podeţe, locuinţe, culturi agricole, dar şi piste de biciclete, alei pietonale şi şanţuri de scurgere din patrimoniul Memorialului Ipoteşti- Centrul de Studii Mihai Eminescu.


Unităţile administrativ teritoriale afectate de fenomenele hidrometeorologice sunt: Botoşani, Dorohoi, Avrămeni, Coţuşca, Curteşti, Mihai Eminescu, Mihălăşeni, Rădăuţi Prut, Ripiceni, Vlădeni.


„Defalcat, avem 14,32 km de străzi, 8,58 km de tronsoane de drumuri comunale, 14,35 km de tronsoane de drumuri săteşti, 8,3 kilometri de drumuri de exploatare, şapte poduri şi 26 de podeţe. Acestora li se adaugă o locuinţă uşor avariată, 2.342,66 hectare de culturi agricole cu un grad de dăunare între 8 şi 80%, precum şi 3.000 de m de şanţuri colmatate, 400 m de canal colmatat, maluri erodate pe drumul comunal 61, pista pentru biciclete de la Memorial, alei pietonale şi şanţuri de scurgere. S-a elaborat un proiect de hotărâre de guvern la care anexăm raportul final şi îl vom trimite ministerelor de resort pentru acordarea de sprijin financiar pentru refacere şi reabilitare”, a declarat prefectul Dan Şlincu.



De asemenea, în cadrul şedinţei CJSU s-a detaliat situaţia meteorologică valabilă în următoarea perioadă. Ulterior, prefectul Dan Şlincu şi inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, col.dr.ing. Mihail- Cristian Amarandei, s-au deplasat în comuna Dângeni, unde o furtună însoţită de precipitaţii a produs pagube la câteva locuinţe.



Comunicat de presă- Cancelaria Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
83

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
47

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
51

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...