"Vezi cine ţi-a vizitat profilul", mesajul de care trebuie să te fereşti pe Facebook

"Vezi cine ţi-a vizitat profilul", mesajul de care trebuie să te fereşti pe Facebook
În ultimele zile, printre utilizatorii români de Facebook circulă un mesaj de tip spam deghizat sub forma unei aplicaţii care promite să le spună cine le vizitează cel mai des profilul.
 
Utilizatorii primesc în Inbox un mesaj prin care sunt înştiinţaţi că unul dintre prieteni le-a dat "tag" într-o fotografie numită "Vizualizări profil". Cei curioşi să vadă ce loc ocupă între prietenii respectivului utilizator sau să afle propriul clasament al vizualizărilor sunt apoi puşi să dea Like unei anumite pagini de Facebook.

După ce utilizatorii dau Like respectivei pagini, aceasta începe să posteze mesaje pe paginile utilizatorilor, în numele acestora. Aceasta este cea mai recentă metodă de a strânge Like-uri frauduloase pentru paginile de Facebook.
 
Cei care vor să scape de această aplicaţie trebuie să umble în setările de siguranţă ale profilului, pentru a nu mai permite altora să posteze mesaje în numele lor, scrie gandul.info.
 
Anul trecut, peste 200.000 de români de pe Facebook au fost păcăliţi de un virus deghizat tot sub forma unei aplicaţii de tipul "Vezi cine ţi-a vizualizat profilul". Cei care dădeau click îşi puneau la dispoziţie toate datele personale hackerilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
115

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
73

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...