Protestatarii botoşăneni nu se lasă: O nouă seară în stradă! Apel la un protest paşnic, după un incident în timpul marşului! FOTO, VIDEO

Sfârşitul de de săptămână îi găseşte pe botoşănenii nemulţumiţi de deciziile luate de Guvernul Grindeanu la ceas de seară tot în stradă.

Protestatarii botoşăneni nu se lasă: O nouă seară în stradă! Apel la un protest paşnic, după un incident în timpul marşului! FOTO, VIDEO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

La ora deja cunoscută, zeci de botoşăneni s-au adunat în Piaţa Revoluţiei, părând a fi şi mai înverşunaţi după declaraţiile premierului Sorin Grindeanu şi ale liderului PSD Liviu Dragnea care rămân pe poziţii de forţă vizavi de ordonanţele adoptate.

Mai mulţi părinţi au venit la protest de mână cu copiii spunând că îşi strigă nemulţumirea în speranţa că ceva se va schimba- nu pentru ei ci pentru viitorul pruncilor lor pentru care îşi doresc să trăiască într-o ţară democratică în care să primeze inteligenţa şi nu corupţia.

Pancartele purtate de protestatari au mesaje diferite, dar care înseamnă acelaşi lucru.
"Cine doarme în democraţie se trezeşte în dictatură"
"Jos mâinile de pe DNA"
"Ruşine să vă fie, scoateţi hoţi din puşcărie"
"Guvern votat de popor, face în ciudă tuturor"
"Justiţia şi ipocrizia a distrus România"
"Voturile românilor sunt nule"
"Legi făcute şi aprobate fără voia noastră, a românilor"
"Retrageţi ordonanţa ruşinii"


Printre cei prezenţi se numără şi câţiva membri ai partidelor de opoziţie.

Un botoşănean a adus cu el şi doi clopoţei din care sună întruna şi speră că astfel se va auzi şi răsunetul de la Botoşani. Uu alt protestatar a venit cu o tobă.

În jurul orei 19 protestatarii vor pleca într-un marş pe traseul Cuza Vodă- Calea Naţională- Sucevei- Primăverii- George Enescu- Marchian. Ca şi în serile precedente, echipele forţelor de ordine supraveghează protestatarii.

Vineri dimineaţă, mai mulţi reprezentanţi ai protestatarilor din Piaţa Revoluţiei au depus la Instituţia Prefectului un memoriu şi i-au cerut reprezentatului Guvernului în teritoriu să îl transmită şefilor centrali.

UPDATE 18:58

Protestatarii, în număr de aproximativ 300, au plecat din Piaţa Revoluţiei. Înainte, însă, s-a făcut apel la un protest paşnic, după ce în seara precedentă s-a înregistrat un incident: o tânără care se afla în coloana protestatarilor ajunsă pe strada Marchian a fost lovită cu un ou aruncat de la un balcon situat la etajul IV al unui bloc.

S-a făcut apel aşadar la un protest paşnic iar botoşănenii au fost îndemnaţi să sesizeze orice derapaj.

În momentul în care au trecut prin dreptul sediului PSD Botoşani de pe Cuza- Vodă, mulţimea a răbufnit şi a strigat: "PSD, ciuma roşie!", "Să vă fie ruşine".

Ca şi în serile precedente, cei care mărşăluiesc fac apel la concetăţeni să li se alăture în demersul lor împotriva corupţilor.

UPDATE 19:28

Aproape 500 de botoşăneni mărşăluiesc, însoţiţi de jandarmii care, anterior părăsirii Pieţei Revoluţiei, au primit lalele de la câţiva botoşăneni. De asemenea, pe traseu, oamenii au strigat "Jandarmeria e cu noi!"
Marşul a ajuns pe strada Sucevei.



























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
3

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
26

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
61

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...