"Învierea Domnului, învierea noastră", la Penitenciarul Botoșani!

"Învierea Domnului, învierea noastră", la Penitenciarul Botoșani!
Perioada Sfintelor Sărbători Pascale, cât și perioada anterioară acestora, cea a Săptămânii Patimilor, reprezintă pentru toți creștinii momentul de reculegere spirituală, în care își întorc smeriți fața către Divinitate. Jertfa supremă a Mântuitorului, îndeamnă la iertare și pioșenie, iar Învierea de după moarte readuce, în sufletele tuturor, speranța unui nou început. 
 
Pentru persoanele condamnate, încărcătura emoțională este accentuată de imposibilitatea de a sărbători evenimentul creștin în familie, dar și de asumarea și recunoașterea celor greșite și apropierea de Dumnezeu prin căință.

Pentru ca spiritul sfintelor sărbători de Paște să fie resimțit şi de către cei aflați în detenție, Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Botoşani, organizează în această perioadă o serie de activităţi pentru a aduce bucurie şi căldură în sufletele persoanelor private de libertate.

În acest sens, joi, 5 aprilie 2018, 50 de persoane condamnate au participat la conferința ”Învierea Domnului, învierea noastră”, activitate susținută de preotul Gheorghe Grigoraș. În Săptămâna Patimilor, prin grija preotului capelan se oficiază slujbele Deniilor, cu accent pe Denia Prohodului din Vinerea Mare. În noaptea de înviere, un număr de aproximativ 100 de persoane condamnatevor participa la slujba oficiată la capela unității, celelalte persoane custodiate urmând să primească Lumina Sfântă a Învierii la camerele de deținere, urmată de împărţirea Paştilor. 
 
Tot în această perioadă, s-a urmărit intensificarea demersurilor de mediere cu instituțiile de asistență socială în scopul menținerii relațiilor dintre părintele aflat în   detenție și copilul/copiii acestuia. Astfel, șase persoane condamnate au avut posibilitatea să se bucure de prezența copiilor în această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale.
 
"Desfăşurarea activităţilor din această perioadă vin să susţină afectiv şi moral persoanele aflate în detenție în această perioadă şi nu în ultimul rând, să cultive spiritului şi valorile moral-creştine în rândul acestora, să faciliteze recuperarea psiho–comportamentală şi stimularea altruismului şi menţinerii contactelor cu familia şi comunitatea", precizeaza comisar şef Cristian Ieremie, director in cadrul Penitenciarului Botoşani. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
50

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
136

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1372

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....