"Expoziţie" de autoturisme la Zosin! FOTO

"Expoziţie" de autoturisme la Zosin! FOTO
Slujba de sfinţire a Bisericii cu Hramul "Izvorul Tămăduirii" şi "Duminica Sfinţilor Români" de la Zosin a adus la cel mai luxos lăcaş de cult din judeţ mii de oameni, din toate sferele sociale.

Cerşetori care umblau cu mâna întinsă printre oameni, oameni cu suferinţe trupeşti cumplite, tineri şi bătrâni, adolescente modite şi bunicuţe cu straie modeste, măicuţe cu privire senină dar şi oameni cu stare- oameni de afaceri, politicieni, familii ale foştilor potentaţi ai Botoşaniului.

Cei din urmă au venit cu maşini care au luat ochii credincioşilor şi care au făcut ca valea ce coboară spre mânăstire să arate ca un veritabil parc auto de calitate superioară.

De altfel, pe rază de peste un kilometru, peste o mie de autoturisme care au adus credincioşi la slujba de la Zosin au fost parcate pe partea dreaptă a drumului, pe stânga având acces doar cei care aveau invitaţie de la părintele- stareţ şi permis de liberă trecere. Poliţiştii de la Serviciul Rutier au fost la post, dirijând circulaţia în zonă.

Printre miile de credincioşi s-au aflat şi oameni din alte judeţe, maşinile lor având numere de Suceava, Iaşi, Cluj, Constanţa, Bacău, Bistriţa- Năsăud.

Câteva doamne au ţinut să-şi etaleze bogăţia, purtând câteva lanţuri groase din metal preţios, inele ce acopereau degetele şi cercei grei.

Slujba de sfinţire a lăcaşului de cult a fost oficiată de Preafericitul Daniel, Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor format din peste 70 de preoţi şi ierarhi. Aproximativ opt mii de credincioşi au participat la această slujbă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean găsit fără suflare în apartament

Luni, 6 Iulie 2020
612

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, din municipiul Botoșani, a fost găsit fără suflare, luni seară, în apartamentul situat pe strada General Gheorghe Avrămescu din localitate....

Teroare semănată cu drujba printre vecini

Luni, 6 Iulie 2020
428

Un bărbat din Botoşani a semănat teroare printre vecini după ce a vrut să tranşeze un conflict cu drujba. După ce a ameninţat un alt botoşănean de 50 de ani, bărbatul agresiv a tăiat cu dr...

Un restaurant din Botoșani funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru. O tânără a murit electrocutată la muncă

Luni, 6 Iulie 2020
1550

Un restaurant din Dorohoi, județul Botoșani, funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru, de un an de zile. Și asta după ce un angajat al restaurantului, o tânără de 26 de ani,...