"Dosarul păcănelelor" ajunge pe masa judecătorilor: oameni de afaceri, firme, un poliţist şi un avocat trimişi în judecată!

"Dosarul păcănelelor" ajunge pe masa judecătorilor: oameni de afaceri, firme, un poliţist şi un avocat trimişi în judecată!
Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au finalizat cercetările în "dosarul păcănelelor".

Ca atare, prin rechizitoriul datat 2 februarie, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Teodorescu de la Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc, pentru 11 infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea făptuitorului, a lui Costel Calistru, proprietarul restaurantului Rediu, pentru dare de mită, complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, instigare la dare de mită, cumpărare de influenţă, desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc, a lui Viorel Ştefan Dănuţă, proprietarul restaurantului şi hotelului TEX, pentru dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

Cei trei se află în arest preventiv, în cazul lui Dănuţă decizia Curţii de Apel Suceava nefiind definitivă.

Sub control judiciar au fost trimişi în judecată poliţistul Ionuţ Stărică, soţia acestuia, avocatul Aura Stărică (fost Simion, fost consilier municipal) pentru luare de mită şi instigare la luare de mită, precum şi Silviu Spiridon, administrator al SC Marsesi SRL Piatra Neamţ, a lui Dragoş Constantin Budeanu- Pânzariu,şi Claudiu Bălăucă, reprezentant convenţional al SC Trans Expres SRL Botoşani.

De asemenea, au fost trimise în judecată, sub măsurile preventive a interdicției inițierii/suspendării procedurii de dizolvare sau lichidare și a interdicției de a desfășura activități de jocuri de noroc, inculpatele: -SC TRANS EXPRES SRL Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc (66 acte materiale), constând în exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 66 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.080.278,50 lei; -SC DV CONSULTING SRL Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc (159 acte materiale), constând în exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 159 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.887.180,4 lei; -SC PANAYOTISS SRL Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc (7 acte materiale), constând în exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 7 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.080.278,50 lei.

Aub măsura preventivă a interdicției inițierii/suspendării procedurii de dizolvare sau lichidare, inculpata: -SC MARSESI SRL Neamț, pentru săvârșirea infracțiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc, constând în exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 7 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 92.595,30 lei.

Procurorii DNA cer menţinerea măsurilor asigurătorii a sechestrului instituite prin ordonanţele Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava în privinţa inculpaţilor: TEODORESCU IOAN, CALISTRU COSTEL, DĂNUŢĂ ŞTEFAN VIOREL, SPIRIDON SILVIU, SC DV CONSULTING SRL Botoşani, SC TRANS EXPRES SRL Botoşani.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de 5.220.611,20 lei. În cauză, DNA Suceava a beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii şi Departamentului de Informaţii şi Protecţia Internă, precum şi de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Suceava, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată în comunicatul DNA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz din România, răsturnat pe o autostradă din Germania: Cel puţin două persoane sunt în stare gravă

Luni, 22 Aprilie 2019
1992

Cel puţin doi cetăţeni români sunt în stare gravă după ce un microbuz înmatriculat în România s-a răsturnat pe o autostradă din Germania, anunţă autorităţile g...

Salariatele care vor să devină mame pot cere un concediu de odihnă suplimentar

Luni, 22 Aprilie 2019
173

Femeile care, pentru a concepe un copil, sunt nevoite să apeleze la fertilizarea in vitro pot beneficia acum de un concediu de odihnă suplimentar, în care să se ocupe exclusiv de procedura me...

Transferată la Iași în stare gravă, după ce a căzut de pe stogul de fân!

Luni, 22 Aprilie 2019
941

O femeie în vârstă de 56 de ani, dintr-un sat botoșănean, a fost trimisă la Iași în stare gravă, după o căzătură de pe stogul de fân. Medicii au diagnosticat-o cu&nbs...