Protestul REZIST, de la Botoșani, atent supravegheat de jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică la manifestarea de protest autorizată, care se va desfășura în Piața Revoluției din municipiul Botoșani în data de 20 ianuarie a.c., între orele 18.00 - 21.00.

Protestul REZIST, de la Botoșani, atent supravegheat de jandarmi

Libertatea de întrunire este un drept prevăzut de Constituția Românei, iar jandarmii vor asigura protecția persoanelor pașnice, intervenind punctual doar în cazul apariției unor comportamente antisociale. 

Jandarmii aflați în dispozitivul de asigurare a ordinii și siguranței vor lua măsuri doar împotriva celor care se vor manifesta într-un mod necivilizat, deranjându-i pe ceilalți participanți la această manifestare publică sau vor exercita acte de violență asupra forțelor de ordine.

În cazul în care la locul de desfășurare vor fi prezente persoane cu un comportament perturbator, recomandăm participanților să semnaleze jandarmilor prezența acestora. 

De asemenea, dacă protestatarii vor fi însoțiți de copii, le solicităm să îi supravegheze în permanență, pentru evitarea unor evenimente neplăcute.

Echipele de dialog ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor fi prezente în zonă pentru a aduce, în cazul în care va fi necesar, clarificările necesare în ceea ce privește legalitatea organizării și desfășurării întrunirilor publice, precum și drepturile și obligațiile participanților.

Reamintim cetățenilor care vor fi prezenți la miting și la marșul anunțat de organizator prevederile legii nr.60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, potrivit cărora participanții au obligația să respecte recomandările făcute de organizator și indicațiile forțelor de ordine, să nu împiedice desfășurarea normală a acestora, să nu aibă asupra lor băuturi alcoolice sau obiecte care ar putea pune în pericol siguranța celorlalți manifestanți și să nu participe la aceste adunări publice sub influența băuturilor alcoolice. 

Conform prevederilor aceleiași legi, organizatorul trebuie să ia măsuri pentru interzicerea participării persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice sau care se află sub influenţa acestora, precum și pentru îndepărtarea participanţilor care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea şi liniştea publică, iar când aceştia nu se supun, să îi semnaleze forțelor de ordine.
În executarea misiunii, jandarmii vor fi sprijiniți, potrivit competențelor, de efective de poliție și pompieri.

Comunicat de presă Inspectoratul Județean de Jandarmi

Citește și Protest REZIST la Botoșani: "Primele două luni din 2018 vor fi decisive pentru consolidarea democrației în România"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
20

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
174

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
143

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...