Prostitutie in centrele de plasament botosanene. Maria Hutu, sefa Centrului Prietenia, a demisionat!

Prostitutie in centrele de plasament botosanene. Maria Hutu, sefa Centrului Prietenia, a demisionat!

 LIVIU RADASANU  

Sefii centrelor de copii din Botosani patroneaza un adevarat sistem de libertinaj pe timp de noapte!

Acuzatia extrem de grava vine din partea lui Liviu Radasanu, directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

La sfarsitul saptamanii, mai exact sambata noaptea, Liviu Radasanu a facut mai multe controale inopinate in centrele de plasament din Botosani si Trusesti. Concluziile acestor verificari sunt mai mult decat ingrijoratoare si vin sa confirme banuielile conducerii DGASPC conform carora tinerele institutionalizate pe banii statului practica prostitutia.

Primul control a fost facut sambata la Centrul Prietenia din Botosani, la ora 22.00, dupa care a urmat o verificare la Centrul Elena Doamna, tot din Botosani, la ora 23.00. La miezul noptii, comisia de control s-a intors la Prietenia, pentru ca o ora mai tarziu, la 1.00, sa se efectueze control la centrul de la Trusesti.

La Centrul Prietenia, lipseau din unitate 8 copii, la Centrul Elena Doamna lipsea un copil, iar la Trusesti alti 8 copii au fost declarati absenti.

"Dintre absenti cele mai multe sunt fete, cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, si chiar peste 18 ani. Cei absenti au fost invoiti in conditii nelegale, prin telefon. Sefii de centre stiu exact ce fac copiii, ba mai mult, este un sef de centru care patroneaza acest sistem de libertinaj pe timp de noapte, in special al fetelor, intrucat cel putin 6 fete din centrul respectiv practica prostitutia noapte de noapte, fiind vorba despre 2 minore si 4 majore", a declarat Liviu Radasanu.

Seful DGASPC Botosani a precizat ca s-au purtat discutii cu fetele, dar ca acestea nu vor recunoaste vreodata ca practica prostitutia.

"Vom purta discutii si cu sefii de centru. Am sesizat deja organele abilitate pentru a efectua cercetari", a completat Radasanu.

Mai mult, spune seful DGASPC, un sef de centru stie ca fetele practica prostitutia, dar nu a spus de frica, nesatbilindu-se clar daca este vorba de o teama de fetele institutionalizate sau de persoane din anturajul acestora.

"Urmeaza sa sanctionam sefii de centre, dupa intrunirea Comisiei de Disciplina. Se vor lua masuri si, in mod sigur, vom impune interdictii. Luam in calcul si externalizarea serviciului de paza a centrelor", a mentionat Liviu Radasanu.

Deocamdata, spune Radasanu, pentru o singura fata un sef de centru a confirmat ca practica prostitutia.

"Sunt si centre model, nu trebuie sa generalizam! Pentru restul situatiilor, Comisia de Disciplina va stabili masuri. Totul pleaca de la sefii de centre, care au acceptat aceasta situatie", a conchis directorul executiv al DGASPC Botosani, Liviu Radasanu.
 

In  urma dezvaluirilor cu privire la prostitutia din centrele botosanene, directoarea Centrului de Plasament Prietenia, Maria Hutu, si-a dat demisia din functie. 

Gestul sau, facut public luni dupa-amiaza, este unul neasteptat, Maria Hutu dovedindu-se a fi, pana acum, un obstacol imposibil de trecut de mai toate conducerile DGASPC de dupa instalarea sa la Prietenia.  
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
10

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
148

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
27

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...