Programul Rabla 2019: Guvernul renunță la condiția legată de ITP-ul mașinii date la casat

Programul Rabla 2019: Guvernul renunță la condiția legată de ITP-ul mașinii date la casat

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat ca inspectia tehnica periodica (ITP) solicitata in Programul Rabla va fi eliminata pentru "o masina care sta in curtea unui cetatean".

"Am hotarat, facand o analiza clara, la rece, si am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o masina care sta in curtea unui cetatean sa fie scos. Daca eu am masina in curte, nu o sa ma mai duc sa platesc o taxa in plus, cand pot sa ma duc sa o dau pentru a achizitiona o masina noua. (...) De saptamana trecuta, ordinul este deja postat pe site", a spus Gratiela Gavrilescu, sambata dimineata, la Antena3.

Ea a precizat ca aceasta decizie a fost luata pentru a nu bloca un sistem care se deruleaza de foarte mult timp si care "functioneaza foarte bine".

"Interesul nostru este sa le scoatem de peste tot, din parcari, din curtile oamenilor, nu avem nevoie sa blocam acest sistem care este derulat de foarte mult timp si care functioneaza foarte bine si in sensul in care facem si eforturi financiare pentru ca in fiecare an sa reusim sa dublam numarul de prime de casare. Atunci ar fi fost asa, sa zicem, un joc care nu ar fi fost corect", a precizat Gavrilescu.

Anul trecut, Ministerul Mediului a anuntat ca incepand din 2019 cei care vor dori sa beneficieze de ajutorul de la stat pentru inlocuirea masinii vechi erau obligati sa duca la casat numai masini cu ITP valabil.

Aceasta era considerata o conditie obligatorie in ceea ce priveste casarea unei masini si stoparea poluarii, deoarece ITP-ul dadea dreptul proprietarului de autovehicul de a circula pe drumurile publice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
76

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
87

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
118

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...