Programul Banii de liceu, controverse sau ilegalitati?

Programul Banii de liceu, controverse sau ilegalitati?
Potrivit unor date furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean, in Botosani, peste 3500 de elevi din judet ar avea un venit brut egal cu zero!

Alaturi de alti 3000 de elevi, al caror venit pe membru de familie nu depaseste 200 de lei, acestia beneficiaza de un ajutor financiar din partea ministerului Educatiei, in valoare de 180 de lei.

Estre exclus asa ceva, spune prefectul Gheorghe Sorescu, care va cere explicatii inspectorului sef Pavel Rusu.

Aurelia Simion, purtator de cuvant ISJ: Pentru anul scolar 2008-2009 s-au depus 6502 dosare pentru bani de liceu. Dosare eligibile, din aceastea, un numar de 3519 de elevi au declarat un venit brut pe membru de familie egal cu zero.

Gheorghe Sorescu, prefect Botosani:Este putin probabil. Nu are cum, o familie, sa aiba venit zero, e ciudat. Probabil sunt niste date statistice pe care chiar nu le iau in calcul.

Prin programul national social "Bani de liceu", Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului vrea sa ajute elevii de liceu care au o situatie materiala precara. Sprijinul financiar "Bani de liceu" se acorda pe baza de cerere, formulata de elev cu autorizarea reprezentantului legal la unitatea de invatamant la care elevul este inscris.

"Beneficiari ai Programului national de protectie sociala "Bani de liceu" sunt elevii care se afla in intretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii este de maximum 200 lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori aflati sub tutela sau curatela in cazul respectarii conditiei de venit", spune legea care reglementeaza aceasta masura.

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii, cu exceptia alocatiei de stat, alocatiei suplimentare pentru familiile cu multi copii, burselor de studii si burselor sociale, precum si a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.

Cei care analizeaza dosarele si decid cine primeste acest sprijin financiar de 180 de lei sunt membrii unei comisii de acordare a sporului financiar, desemnata de consiliul de administratie al fiecarei scoli.

Prefectul Gheorghe Sorescu crede ca aceste date sunt eronate, fiind practic imposibil ca peste 3500 de elevi sa aiba venit zero, iar pentru acest lucru va cere explicatii inspectorului sef Pavel Rusu.

In judetul Botosani sunt aproape 30 000 de elevi inscrisi la cursurile liceale.

Stirea a fost prezentata pe larg la TELE M, la ora 18.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
227

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
41

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
341

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...