Prognoza meteo pentru Paști și 1 Mai
UPDATE!

Vremea din perioada minivacanţei de Paşti şi 1 Mai va fi oscilantă, cu intervale de timp cu soare, dar şi cu perioade în care ploile îşi vor face simţită prezenţa, chiar dacă doar trecător.

Prognoza meteo pentru Paști și 1 Mai

Potrivit meteorologului de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), prognoza de specialitate relevă că duminică, în prima zi de Paşti, vor fi nori şi ploi din loc în loc în nordul, centrul şi estul ţării, de asemenea la munte. Totodată, în partea de sud-est vor fi mai multe ore cu soare şi temperaturi maxime între 14 şi 25 de grade Celsius.

Tot duminică, 28 aprilie, pe Litoral se anunţă o vreme mai închisă, iar condiţiile de ploaie vor exista chiar din noaptea de Înviere. "În prima zi de Paşte vor fi nori şi ploaie, posibil şi descărcări electrice, mai ales în prima parte a zilei. Spre după-amiază va apărea soarele, însă vântul se va simţi ceva mai intens cu viteze de 45 km/h. Temperaturile maxime nu vor depăşi 15-16 grade Celsius, iar noaptea 11-12 grade, la fel în în apa mării", a subliniat specialistul.

Luni, 29 aprilie, vremea va fi, în general, frumoasă ziua şi doar pe suprafeţe mici, mai ales la munte, pot fi ploi slabe de scurtă durată, însă nesemnificative. Situaţia, însă, se schimbă în noaptea de luni spre marţi, atunci când încet-încet se înmulţesc norii şi ploile în majoritatea regiunilor. Ziua se vor înregistra între 17 şi 27 de grade Celsius.

Cât priveşte regimul termic prognozat pentru începutul lunii mai, meteorologii precizează că, încă din perioada 30 aprilie - 2 mai, temperaturile vor scădea şi local şi temporar vor fi ploi în majoritatea zonelor. Vom avea atât intervale cu soare, cât şi cele cu ploi, precum şi temperaturi mai scăzute decât în prima şi a doua zi de Paşti.

Pe 1 Mai, la malul mării, cerul va fi noros, în timp ce temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, şi se vor înregistrat cel mult 14-15 grade Celsius, a spus specialistul ANM.

UPDATE: ANM a emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă de sâmbătă, ora 12.00, până duminică ora 18.00. 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
326

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
184

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
131

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...