Profesorii vor sa fie despagubiti pentru intarzierea salariilor pe luna februarie!

Profesorii vor sa fie despagubiti pentru intarzierea salariilor pe luna februarie!

 LIVIU AXINTE  

1000 de membri de sindicat afiliati la LSI solicita daune pentru intarzierea platii salariilor pe luna februarie, actiunea fiind deschisa la Tribunalul Botosani si indreptata impotriva directorilor de scoli, a Primariei Botosani, dar si catre ISJ si Ministerul Educatiei.

Termenul dat de magistrati este luna iunie, sindicatele solicitand insa judecarea in regim de urgenta, cerere asupra careia instanta nu s-a pronuntat pana in acest moment.

Cei 1000 de dascali cer daune, fara a se preciza valoarea despagubirilor solicitate pe motiv ca au avut de suferit de pe urma intarzierii salariilor. 

"Noi am inaintat actiuni in instanta prin care am solicitat obligarea angajatorului la anumite despagubiri pentru plata cu intarziere a salariilor pe luna februarie, lucru care i-a pus pe multi in imposibilitatea de a-si onora obligatiile pe care le aveau fata de banci sau chiar fata de Primaria Botosani. Am avut colegi care au fost somati cu executarea silita chiar de catre Primaria Botosani la Impozite si taxe locale, desi se stia foarte bine ca oamenii nu isi primisera banii", a declarat Liviu Axinte, lider LSI Botosani.

Conform datelor prezentate de liderul de sindicat, actiunea in instanta este inregistrata cu termen in luna iunie.

"Noi am cerut judecarea in regim de urgenta, dar nu am primit inca citatie ca s-ar fi devansat. Am depus dosar pentru fiecare scoala unde au avut loc intarzieri ale platii salariilor, e vorba de aproximativ 1000 de oameni. Fiecare om are un contract de munca ce prevede date clare la care se face plata salariilor, si bineinteles ca neexecutarea constractului de munca ar putea conduce la plata de daune. Vom vedea daca instanta va accepta sau nu. Am dat in judecata conducerea unitatilor scolare, Primaria Botosani, ISJ si Ministerul Educatiei", a conchis Liviu Axinte.

Cadrele didactice ar fi trebuit sa primeasca salariile la inceputul lunii martie, insa salariile au fost achitate in ultimele zile ale lunii martie, dupa doua saptamani de protest. Actiunea in instanta a fost deschisa inainte de achitarea salariilor, unul dintre motivele intiale fiind chiar plata acestor bani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneancă rănită grav la Borșa după ce a căzut de pe munte, la Cascada Cailor - VIDEO

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
1737

De o intervenţie dificilă au avut parte salvamontiştii din Borşa. Un grup de turişti se afla la Cascada Cailor, îngheţată, pentru a face sporturi extreme, respectiv căţărări.Din n...

Dezastrul de după creșterea euro: Cresc prețurile, ratele, facturile

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
364

Moneda europeană a atins un maxim istoric în raport cu leul. Vineri, Banca Națională a cotat euro la peste 4 lei și 80 de bani, cea mai mare valoare înregistrată vreodată de moneda e...

Val de angajări la o primărie din județ. Concursurile constau doar în interviu

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
4771

Primăria Oraşului Ştefăneşti, din judeţul Botoşani, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a funcțiilor contractuale de execuție, temporar vacante, după ...