Profesorii vor sa fie despagubiti pentru intarzierea salariilor pe luna februarie!

Profesorii vor sa fie despagubiti pentru intarzierea salariilor pe luna februarie!

 LIVIU AXINTE  

1000 de membri de sindicat afiliati la LSI solicita daune pentru intarzierea platii salariilor pe luna februarie, actiunea fiind deschisa la Tribunalul Botosani si indreptata impotriva directorilor de scoli, a Primariei Botosani, dar si catre ISJ si Ministerul Educatiei.

Termenul dat de magistrati este luna iunie, sindicatele solicitand insa judecarea in regim de urgenta, cerere asupra careia instanta nu s-a pronuntat pana in acest moment.

Cei 1000 de dascali cer daune, fara a se preciza valoarea despagubirilor solicitate pe motiv ca au avut de suferit de pe urma intarzierii salariilor. 

"Noi am inaintat actiuni in instanta prin care am solicitat obligarea angajatorului la anumite despagubiri pentru plata cu intarziere a salariilor pe luna februarie, lucru care i-a pus pe multi in imposibilitatea de a-si onora obligatiile pe care le aveau fata de banci sau chiar fata de Primaria Botosani. Am avut colegi care au fost somati cu executarea silita chiar de catre Primaria Botosani la Impozite si taxe locale, desi se stia foarte bine ca oamenii nu isi primisera banii", a declarat Liviu Axinte, lider LSI Botosani.

Conform datelor prezentate de liderul de sindicat, actiunea in instanta este inregistrata cu termen in luna iunie.

"Noi am cerut judecarea in regim de urgenta, dar nu am primit inca citatie ca s-ar fi devansat. Am depus dosar pentru fiecare scoala unde au avut loc intarzieri ale platii salariilor, e vorba de aproximativ 1000 de oameni. Fiecare om are un contract de munca ce prevede date clare la care se face plata salariilor, si bineinteles ca neexecutarea constractului de munca ar putea conduce la plata de daune. Vom vedea daca instanta va accepta sau nu. Am dat in judecata conducerea unitatilor scolare, Primaria Botosani, ISJ si Ministerul Educatiei", a conchis Liviu Axinte.

Cadrele didactice ar fi trebuit sa primeasca salariile la inceputul lunii martie, insa salariile au fost achitate in ultimele zile ale lunii martie, dupa doua saptamani de protest. Actiunea in instanta a fost deschisa inainte de achitarea salariilor, unul dintre motivele intiale fiind chiar plata acestor bani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În urmă cu puțin timp: o locuință din municipiul Botoșani a fost cuprinsă de flăcări

astăzi, 15:10
58

O locuință situată pe strada Pod de Piatră, din municipiul Botoșani, a fost cuprinsă de flăcări, vineri după-amiază.Pompieri ai Detașamentului din Botoșani au fost solicitați să inte...

Botoșani, la coada județelor privind rata de locuințe asigurate

astăzi, 14:50
25

Patru din cinci locuinţe româneşti nu au asigurare împotriva dezastrelor, arată statisticile. Mai grav este că majoritatea gospodăriilor neasigurate se află în mediul rural, ce...

Președintele CNCD: „Aș introduce educația sexuală în școală. În 2018, mamele minore au născut 10% dintre copii”

astăzi, 14:38
41

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat miercuri seară că ar dori introducerea educației sexuale în școli, argumentând cu numă...