Profesor din Botoşani, sancţionat după ce a agresat o fetiţă în timpul orei!

Profesor din Botoşani, sancţionat după ce a agresat o fetiţă în timpul orei!
Profesorul de la Şcoala 7, din municipiul Botoşani, acuzat de părinţii unei eleve că ar fi tras-o pe copilă de păr în timpul unei ore, a fost sancţionat de comisia de disciplină a unităţii de învăţământ. Potrivit reprezentanţilor IŞJ, profesorul de muzică Alexandru  Boatcă a primit observaţie scrisă, aceasta fiind cea mai blândă sancţiune care îi putea fi aplicată.

Ciprian Manolache, purtatorul de cuvânt al IŞJ Botoşani, susţine că în faţa comisiei de disciplină profesorul şi-a recunoscut fapta şi că regretă cele petrecute.

"În cazul profesorului Alexandru Boatcă, de la Şcoala 7 Botoşani, în data de 30 aprilie dumnealui a primit observaţie scrisă dată de comisia de disciplină şi Şcoala 7 va monitoriza în permanenţă activitatea didactică a profesorului. S-a urmat procedura legală, observaţia scrisă este prima sancţiune, sperăm ca la acea şcoală să nu mai avem situaţii neplăcute, lucrurile să se îndrepte din mers", a declarat inspectorul Ciprian Manolache.

Totodată, reprezentantul IŞJ Botoşani spune că, la o nouă abatere, profesorul nu va mai avea parte de o sancţiune atât de blândă, mergându-se până la diminuarea salariului.

"Pe viitor, dacă situaţia se repetă, se va trece la o nouă sancţiune care poate merge până la diminuarea salariului cu un anumit procent, şi chiar excluderea din învăţământ dacă faptele sunt foarte grave. Domnul profesor a recunoscut fapta şi mai mult decât atât, dumnealui a promis că pe viitor nu va mai repeta acţiunile", a adăugat purtătorul de cuvânt al IŞJ Botoşani.

Fapta s-a petrecut la sfârşitul lunii martie 2015, mama unei fetiţe de clasa a V-a reclamând că unul dintre profesori ar fi agresat-o fizic pe copilă chiar în timpul orei, în faţa celorlalţi elevi. Când a ajuns acasă, fata i-a povestit mamei că profesorul de muzică a prins-o de păr şi a tras-o din banca a treia până la tablă, ţipând şi adresând cuvinte injurioase, "întrucât ar fi fost nervos".

Mama elevei a mers direct la Poliţie şi a depus o plângere, în paralel şi conducerea unităţii de învăţământ declanşând o anchetă.

Citeste si Profesor de la o şcoală din municipiul Botoşani, acuzat că a lovit o elevă!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
8

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
17

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
20

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...